Giresun esnafından Giresun Üniversitesi'ne destek

Giresun Kahveciler, Otelciler, Kafeteryacılar ve Bilumum Eğlence Yerleri Odası Başkanı Ercan Ayhan, kent ekonomisinin lokomotifi haline gelen Giresun Üniversitesi'ne esnaflar olarak, hertürlü desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayhan, yaptığı açıklamada, Giresun'un yeterli düzeyde sanayisinin gelişemediğini ve ekonomisinin de büyük çoğunlukla fındığa dayalı bir kent olduğunun atını çizdi. 2006 yılında kurulan Giresun Üniversitresi'nin hızla gelişimi, artan öğrenci potansiyeli ile kent ekonomisinin lokomotifi haline geldiğini aktaran Ayhan,"Giresun Üniversitesi gelişimiyle birlikte, kentin ekonomisi de aynı orantıda hızla gelişmekte, kalkınmakta." diye konuştu.

Giresun Üniversitesi'nin, bölge ekonomisi için önemini çok iyi bildiklerini aktararak, bu nedenle kent esnaflarının üniversiteye gerekli desteği verme adına adeta seferberlik halinde olduklarını söyledi.

Başkan Ayhan, şöyle konuştu: "YÖK tarafından bu akademik yıl için Giresun'da çok büyük kontenjan ayrıldı. 329'u yabancı olmak üzere Giresun Üniversitesi'nin bu yıl ki kontenjanı 7 bin 612. Giresun Üniversitesi'nin öğrenci sayısı böylelikle yaklaşık 25 bine yaklaşacak. Giresun gibi dar ve kısıtlı ekonomiye sahip bir il için 25 bin öğrenci sayısı gerçekten müthiş bir rakam. Giresun esnafı olarak biz de bu öğrenci potansiyelinin kent ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu iyi biliyoruz. O nedenle üniversitemize gereken desteği vermeye hazırız. Bacasız sanayi olarak gördüğümüz üniversitemizi daha hızlı kandırmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz."

Eylül ayı başlarında Giresun Üniversitesi'nde yeni kayıt döneminin gerçekleşeceğini hatırlatan Ayhan, esnaflar olarak kayıt dönemi için hummalı hazırlık içerisine girdiklerini aktardı. Giresun Üniversitesi'ne kayıt için gelecek öğrencilere hertürlü kolaylığı ve yardımı sağlayacaklarını vurgulayan Ayhan, "Öğrencilere esnaflar olarak daha güzel ve daha iyi hizmet etmek için hazırlanıyoruz. Öğrencilerimiz ve ailelerine hertürlü yardım ile kolaylığı sağlayacağız. Onlara adeta evlerindeymiş gibi bir ortam yaratacağız. Mutlu bir şekilde Giresun'dan ayrılacaklar. Giresun Üniversitesi'ne sağlayacağımız bu katkılarla, hem üniversitemizin, hem de Giresun ekonomisinin gelişimini hızlandıracağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber