İMO'dan okullardaki güçlendirmelere övgü

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Amasya İl Temsilcisi Mustafa Hatipoğlu, Amasya il merkezindeki okullarda yapılan güçlendirme çalışmalarını olumlu bulduklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 23:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Amasya Üniversitesi'nin mevcut eğitim kurumlarının güçlendirilmesi konusunda hassasiyetle çalıştıklarını gözlemlediklerini belirten Hatipoğlu, "Yeni yapılan binalar zaten standartlara göre inşa ediliyor. Eski binaların ise bütçeler nispetinde güçlendirildiğini görüyoruz. İmam Hatip Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, 12 Haziran Lisesi, Zübeyde Hanım Ortaokulu, Atatürk Lisesi gibi binalar güçlendirildi. Merzifon ile Taşova'da da güçlendirme çalışmaları oldu" dedi.

17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin Türkiye'ye depremi büyük kayıplarla hatırlattığını, Van ile Erciş'teki depremlerin de binaların güçlendirilmesinin önemi için yakın tarihteki acı örnekler olduğunu anımsatan Hatipoğlu, "Deprem sonrası çeşitli tedbirler alınmaya başlandı. Binaların inşası sürecinde yapı denetimleri artırıldı. Özelikle de ilimizdeki yeni inşa edilen yapıların denetimine ilgi gösteriliyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber