Depremzedeler Karamürsel'de Kur'an ve dualarla anıldı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 17 Ağustos 1999 depreminin 13. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Mezarlık'ta yapılan programa Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Emniyet Müdürü Abdurrahim Türkmen, Müftü Abdulcelil Çakar, siyasi parti temsilcileri, Eğitim Bir-Sen Karamürsel Şube Başkanı Cemil Kılıç ve şehit yakınları katıldı.

Mezarlıkta din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Belediye Başkanı Yıldırım, daha sonra mezarlığa ziyarete gelenlerin acılarını paylaştı. Şehit yakınlarına teselli etmeye çalışan Yıldırım, "Bizler her zaman yanınızdayız, kimse gelmese bile bizler geliyoruz. Devletin resmi birimleri olarak buradayız yanınızdayız, Allah hepimize sabırlar versin." dedi.

Depremde Eşini kaybeden Necip Aloğlu ve kızını kaybeden Belnihan Darıcı, kabir ziyareti için Ankara'dan geldiklerini söyledi. Depremden önce Ankara'da yaşadığını anlatan Necip Aloğlu, Karamürsel'de ikamet eden annesini yalnız bırakmamak için Ankara'dan Karamürsel'e taşındığını belirtti. Karamürsel'e geldikten 2 yıl sonra depreme yakalandıklarını, depremde eşini kaybettiğini dile getirdi. Depremden yaralı olarak kurtulduğunu, acılarını unutmasının mümkün olmadığını vurguladı. Depremden sonra birkaç yıl Karamürsel'de yaşadığını, annesinin rahatsızlığı sebebiyle tekrar Ankara'ya gitmek zorunda kaldığını söyledi. Annesinin bakıma muhtaç hasta olduğunu belirten Necip Aloğlu, kabir ziyareti için Karamürsel'e geldiğini ifade etti.

70 yaşındaki Belnihan Darıcı da depremde kaybettiği kızının kabrini ziyaret etmek için Ankara'dan geldiğini, deprem anını ve kaybettiği yakınlarının acılarını unutamadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber