Rektörlere dava açılması YÖK'ün vereceği izne bağlı

Haber Giriş : 20 Ağustos 2005 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve Samsun 19. Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın haklarındaki yolsuzluk iddiaları ile ilgili ifadelerinin alınması için YÖK'ten izin istenecek.

Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve Samsun 19. Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın hakkındaki yolsuzluk iddiaları ile ilgili başlatılan savcılık soruşturmaları devam ediyor. Yeni Şafak'a bilgi veren Van ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, soruşturmaların sürdüğünü, ancak her iki rektörün ifadesine başvurulabilmesi için YÖK'ün izni gerektiğini belirttiler. Yetkililer, yeni adli yıl başladıktan sonra ifadelerin alınabilmesi için YÖK'e gerekli başvuruların yapılacağını ifade ettiler.

Rektörün evinde arama yapılmıştı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 100. Yıl Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi Hastanesi'ne tıbbi cihaz alımı ihalesinde usulsüzlük iddiasıyla daha önce başlattığı soruşturma kapsamında Rektör Yücel Aşkın'ın evinde arama yapıldı. Evde bulunan çok miktarda tarihi eser koleksiyonu ve bazı evraklara el konuldu. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Sezgin Kanmaz, Aşkın'ın mal varlığına el konulması için Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme başvuruyu reddetti. Kanmaz, bu kez üst mahkemeye başvurdu, ancak yine ret cevabı aldı. Buna benzer bir olay, Samsun 19. Mayıs Üniversitesi'nde gündeme geldi.

İhale defalarca iptal edildi

Üniversite'nin temizlik işleri için açtığı ihale iki-üç kez iptal edildi. Son olarak ihale alan şirket, 25 gün önce işe başladı. İhale alan şirketin şartnamedeki gerekli şartları yerine getirmediği ileri sürüldü. Şikayet üzerine harekete geçen polis, ihale alan şirketin taahhütlerini yerine getirip getirmediğini tespit için, üniversiteye girdi. Rektörlük, polisin üniversiteye girmesine tepki gösterdi. Rektörlüğün, cumhuriyet savcılığının arama kararına yaptığı itiraz mahkemece reddedildi. Van ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, her iki yolsuzluk iddiasıyla ilgili soruşturmaların devam ettiğini kaydederek, önümüzdeki günlerde yeni bir takım gelişmelerin yaşanabileceğine dikkat çektiler.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber