Erzurum'un futbol kamp merkezi olması hayal değil

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, Erzurum'un futbol kamp merkezi olabileceğini, bunun için de herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fırat, ?Süper Kupa maçı Erzurum'a yaklaşık 10 milyon lira kazandırdı. Erzurum futbol kamp merkezi olursa şehir ihya olur, bu hayal değil.? dedi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Erzurum'da 12 Ağustos'ta oynanan Süper Kupa finalinden sonra Erzurum'un kamp merkezi olma hayali bir kez daha gündeme geldi. Özellikle ekonomiye olan büyük katkısı nedeniyle esnafın iştahını kabartan futbol kamp merkezi konusunda ciddi adımların atılması bekleniyor.

Bu konuda kent yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve yatırımcılara büyük görevler düştüğünü dile getiren ESOB Başkanı Rasim Fırat, ?Erzurum, bilimsel olarak ispatlanmış iklim koşullarının ve biyoklimatik konforunun uygunluğu ile spor turizminin önemli merkezlerinden biri olabilecek durumda. Bu potansiyeli değerlendirmek için elimizden geleni yapmalıyız.? dedi.

ÇİFTE BAYRAM OLDU

Erzurum'un ev sahipliğini yaptığı Süper Kupa finalinin kent esnafına çifte bayram yaşattığını anlatan Başkan Fırat, şunları söyledi:

?Maç için Erzurum'a yaklaşık 20 bin kişinin geldiği tahmin ediliyor. Bir kişinin ortalama 500 lira harcadığı düşünülürse, bu yaklaşık 10 milyon lira gibi bir girdi demektir. Eğer Erzurum kamp merkezi olursa, esnafın yüzü hep güler. Sadece bir maç Erzurum'un havasını değiştirdi. Esnaftan çok olumlu tepkiler aldık. İki günlük canlılık, hareketlilik esnafa büyük moral oldu. Keşke senede birkaç kez böyle büyük maçlara ev sahipliği yapabilsek de kazanç sağlayabilsek. Bunun için en başta dağdaki otellerimiz kendi bünyelerinde antrenman sahaları yapmalılar. Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız.?

?BAYRAMLAR BEREKETTİR?

Başkan Fırat ayrıca kent esnafının bayram için hazırlıklarını tamamladığını, ürün çeşitliliği ve miktarını artırarak tüketicilerin beğenisine sunduğuna vurgu yaparak, sözlerini şöyle tamamladı:

?Bayramlar berekettir. Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı paylaştığımız bu mübarek günlerin ardından Ramazan Bayramını kutlayacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar insanların arasındaki sevgi ve saygıyı perçinlendiği günlerdir. Her bir arada huzur ve sevgi dolu nice bayramlar geçirmek dileğiyle Erzurum halkı ve esnafımızın bayramını kutluyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber