Gaziantep'teki 8 sivilin öldüğü terör saldırısına gelen ilk tepkiler

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ağustos 2012 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Gaziantep'te bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirilen saldırı ile ilgili olarak Twitter'da açıklamalarda bulundu. Çelik, "PKK, halk desteği bulamayınca artık Antep'te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı. PKK, Sokakta kaos çıkmasını istiyor"dedi.

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle: "PKK, 'devrimci halk savaşı başlatacağım' diye çıktığı yolda, halk desteği bulamayınca artık Antep'te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı. Bu yeni aşama, PKK'nın arkasındakı organizasyonun hedefleriyle uyumludur. PKK, Sokakta kaos çıkmasını istiyor. Vatandaşlarımızı kışkırtıyor. Buna karşı, bütün kesimlerin sağduyulu davranarak cevap vermesi gerekir. Kimse, güvenlik güçlerinin misyonuna soyunmamalıdır."


Gaziantep'te Karşıyaka Polis Merkezi önünde bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıya yönelik ilk tepkilerde bayram günü sivillerin de hedef alınmasına dikkat çekildi.

Habertürk'e konuşan Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Antep'te yapılan saldırının sivilleri de hedef aldığını görüyoruz. 'Biz istediğimiz anda şiddete başvurabiliriz' mesajı veriyorlar, benim gördüğüm bu" dedi. Caşın, saldırının Türk'ü de, Kürt'ü de hedef aldığını vurguladı.

Saldırının bayramda gerçekleşmesinin manidar olduğunu söyleyen Ak Parti'li İdris Bal, "Teröristlerin Ramazan'a ve Bayram'a hiçbir saygısı yok Terör örgütü istediği zaman istediği yerde terör yapabilir. Terörle mücadelenin böylesine bir zorluğu var. Daha az korunaklı yerlere saldırmaya başladılar" şeklinde konuştu.

Gazeteciler ve siyasetçiler, tepkilerini Twitter üzerinden de dile getirdi:

CHP Milletvekili Hurşit Güneş: Mecliste olağanüstü toplantıya gelmeyen ve artan teroru tartismayı reddeden iktidar simdi ne diyecek? Ayıp.

Gazete Habertürk Yazarı Nihal Bengisu Karaca: PKK bu kez Gaziantep'i kana buladı. Ramazanda ateşkes yok! demişlerdi, meğer bayram mefhumları da yokmuş.Kınıyorum demek yeterli gelmiyor.

Gazeteci Faruk Mercan: Terör, dağda elde edemediği sonucu şehrin sokaklarında bu ülkenin ınsanını birbirine saldırma noktasına getirip elde etmek istiyor. Dikkat.

DHA - Habertük

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber