Balıkçılar istedi, balıkçılığa kapalı alanlar oluşturuldu

Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK)'nde bulunan Hisarönü Körfezi'nde dört alanda, profesyonel ve amatör su ürünleri avcılığı yasaklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgedeki balıkçıların talebiyle hayata geçirilen balıkçılığa kapalı alanlar, bu bölgelerdeki su ürünlerinin verimini ve kalitesini arttıracak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen söz konusu proje kapsamında bir araya gelen balıkçılar, Hisarönü Körfezi'nde balıkçılığa kapalı alan oluşturulmasını sağladı. 2011 Aralık ayında Selimiye'de, 2012 Mart ayında ise Datça'da yapılan toplantılarda, bölgede faaliyet gösteren S.S. Selimiye Su Ürünleri Kooperatifi ve S.S. Datça Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri proje yetkilileriyle biraraya gelmişti. Alandaki balıkçılıkla ilgili sıkıntıların değerlendirildiği toplantılardan sonra balıkçılar, bölgede balıkçılığa kapalı alanlar oluşturulması için geçen haziran ayında başvurmuştu.

Diğer bazı ülkelerle birlikte Türkiye'de de örnekleri bulunan balıkçılığa kapalı alan uygulaması, yasak altına alınan alanlardaki üreme ve gelişme imkanı bulan su ürünlerinin verimini ve kalitesini arttırıyor. Tehlike altında bulunan birçok tür, bu uygulamalarla yeniden çoğalma olanağına kavuşurken su ürünlerinin rahatça gelişip üreyebildiği bu alanlar, balıkçılık açısından da miktar, verim ve kaliteyi arttırıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber