Aldırmaz: Çocuklarımız yüzme öğreniyor, analarımızın yüreği yanmıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşen yüzme kurslarının 3. dönemi de tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl organize edilen 3 dönemde 15 bin çocuğun daha yüzme öğrendiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yazılı açıklamasında ?Çocuklarımız yüzme öğreniyor, analarımızın yüreği yanmıyor.? dedi. Dördüncü dönem kurslarının 27 Ağustos Pazartesi günü başlayacağını ve 13 Eylül Perşembe günü sona ereceğini ifade eden Aldırmaz, ?Yüzme kurslarımızdan önce Seyhan Baraj Gölü, Seyhan Nehri ve DSİ sulama kanallarına serinlemek amacıyla giren çocuklarımız yüzme bilmedikleri için yaşamlarını tehlikeye atıyorlardı. Her yaz dönemi 100'e yakın çocuğumuz boğularak yaşamını yitiriyordu. Yüzme kurslarımız başladıktan sonra bu sayı yok denecek kadar azaldı. Çünkü yüzme bilen çocuk boğulmaz.? ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz 9 yılda 125 bin çocuğa yüzme öğrettiklerini aktaran Aldırmaz, kurslara katılanlara havuz kıyafetlerinin ücretsiz verildiğini dile getirdi. Aldırmaz, çocukların fotoğraflı yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlandıklarını belirtti. Yüzme kurslarında engellileri de unutmadıklarını vurgulayan Zihni Aldırmaz, ?Seyhan ve Yüreğir'deki 2 havuzumuzu sadece engelli gençler için ayırdık. Yaz boyunca 2500 engelli gencimiz bu havuzlarda yüzme eğitimi alıyor.? diye belirtti.

48 yüzme havuzuna ilaveten 3 yüzme havuz inşaatının da son aşamaya geldiğine dikkat çeken Aldırmaz, yıl sonuna kadar yüzme havuzu sayısının 51'e yükseleceğini duyurdu. Aldırmaz, önümüzdeki sene bu sayının daha da artacağını, hedeflerinin ?her mahalleye bir yüzme havuzu yapmak' olduğunu aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber