PKK tarafından rehin tutulan polis için imza kampanyası başlatıldı

İzmir'de, bir gazetede toplumsal sorunları işleyen aynı zamanda polis eşi olan Nuran Çal, bir yıldır bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis Nadir Özgen ve beraberindeki pek çok meslek grubunun da bulunduğu 25 rehinenin serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan Bayramı'nın ilk günü internet üzerinde başlatılan imza kampanyasının sonuçları 10 Ekim 2012'ye kadar sürdürülmesinin ardından Başbakanlığa gönderilecek.

Kendisinin polis eşi olduğu için bu duruma kayıtsız kalamadığını anlatan Nuran Çal, Türkiye genelinde başlattığı kampanyayı rehin alınan kişilerin ailelerinin 'bayramı bayram gibi yaşamaları' için başlattığını söyledi. Çal, rehineleri Kurban Bayramı'na kadar ailelerine kavuşturmayı istediğini söyleyerek şöyle konuştu: "İmza kampanyası başlattık. Polis Nadir Özgen ve 25 rehine PKK'nın elinde. 25 rehinenin Kurban Bayramına kadar aileleriyle kavuşmalarını istiyoruz. Bunun içinde Türkiye genelinde bir imza kampanyası başlattık. Yurtdışından da katılımlar geliyor. Yetkililerimizden devlet büyüklerimizden istediğimiz bu ailelerin Kurban Bayramı'nda bayramı bayram yapmaları için adım atılacak. İmza kampanyam. com adresinden polis Nadir Özgen ve 25 rehinenin Kurban Bayramı'nda aileleriyle buluşsun. Bir imzada siz atın. Destek olunursa biz çok mutlu olacağız. Polis camiası olarak ve vatandaş olarak duyarlı olmalıyız. Bunu yetkililerimizden rica ediyoruz. Talep ediyoruz. Bu zaman zarfında ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz"

Van'ın Çatak ilçesinde görev yaparken geçen yıl terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Nadir Özgen'in ailesiyle sürekli görüştüğünü aktaran Çal,ailenin kendisinin de başlatılan imza kampanyası için umutlandığını şu sözlerle anlattı: "Polis memuru Nadir Özgen'in babası ile görüştüğümden tabii ki bir bayramı da buruk geçirmenin verdiği bir üzüntü var onlarda. Anne olsun,baba olsun, abi olsun hepsi üzgün. Benden tek talep ettikleri şey biz bunu gündeme getirelim. 'Elimizden geleni yapmaya çalışacağız' diye moral verdiğimde 'bizim tek isteğimiz bu durumun gündeme gelmesi ve oğullarımıza kavuşmak istiyoruz' dediler. İmza kampanyasının başlatılmasından memnun oldular"

Çal, aileye yetkililerden de bugüne kadar bir açıklama gelmediğini dile getirerek, ailenin en azından konuyla ilgili bir açıklama beklediğini belirtti.

Nuran Çal, başlattığı imza kampanyasının bir günde 300 kişinin imza atması ile başladığını ve vatandaşların bu duyarlılığı sürdürmesini dilediğini ifade etti. Çal, rehin alınan kişilerin ailelerinin yerine kendini koyarak bu kampanyayı başlattığını şöyle ifade etti; "Polis eşiyim.Köşe yazarıyım.Köşemde toplumsal konuları dile getiriyorum.Polis eşi olarak bir anne olarak sabah evden çıkıp akşam eve geldiğimde o zaman zarfında çocuklarımı özlüyorum.Kendimi onların yerine koyuyorum.Bunu yaptığımda hissettiğim acının dehşeti çok büyük.Düşünün onlar bir senedir oğullarını göremiyorlar,sesini duyamıyorlar.Bunun için ilk başta bir anne olarak ikinci olarak polis eşi olarak bu konuya ön ayak olmak istedim. Toplumumuza yaymak istedim.Gündeme gelmesini istedim. Umarım tüm vatandaşlarımızda duyarlılığını gösterir. Bu konu gündeme gelir."

Çal'ın internet üzerinde başlattığı kampanya metninde şu ifadeler yer alıyor: "Sayın Başbakanım, polis memuru Nadir Özgen ve diğer 25 kişi terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak bir senedir ellerinde rehin olarak tutulmaktadırlar. Aileleri perişan durumdadır. Özellikle Özgen'in maaşı banka tarafından bloke edildiği için ailesine verilmemektedir. Aile zor durumdadır. Temennimiz Nadir Özgen ve 25 kişinin bu Kurban Bayramı'nda ailelerine kavuşmaları ve kavuşma gerçekleşene kadar da ailelerin her türlü mağduriyetlerinin giderilmesini vatandaşlar olarak talep eder gereğinin yapılmasını arz ederiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber