100 yaş pastasını ailesinin 69 üyesiyle birlikte kesti

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde yaşayan İbrahim Kabil, 100. yaşına 6 çocuğu, 17 torunu ve 46 torununun torunu ile girdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pastasındaki mumları üfleyen İbrahim Kabil, uzun ömrünü hiç içki ve sigara kullanmamasına bağladı.

Sakarya'nın Arifiye ilçesine bağlı Yukarı Kirazca köyünde ikamet eden İbrahim Kabil, 100 yaşına 6 çocuğu, 17 torunu ve 46 torununun torunu olmak üzere ailesinden 69 kişi ile girdi.

İbrahim Kabil, üzerinde "Büyükbaba 100 yaşında" yazan pastayı üflerken, torunları da büyük sevinç yaşadı. İbrahim Kabil'in halen tüm işlerini kendisinin gördüğünü aktaran yakınları; birkaç sene önceye kadar daha fazla iş gördüğünü kaydetti.

İbrahim Kabil'in 4. çocuğu olan emekli öğretmen Ali Kabil, "Babamın 7 çocuğu vardı. Bir tanesi vefat etti. Bizi çok zorluklarla büyüttü. Hepimiz bir yerlere geldik. 69 torun ve torbadan yüzde 90'ı üniversite mezunu. Babam sağlığını hep sigara ve alkol kullanmamasına bağlardı. Daha hiç üzerine güneş doğmadı. Hep doğal gıdalar tüketti" dedi.

Oğlu İshak Kabil ise "Babası çok erken öldüğü için kendisi babasını hiç hatırlamıyordu. Bunun için bizi çok titiz büyüttü. Kendisi ile gurur duyuyorum. Bizi okuttu, büyüttü. Böyle bir günde kendisinin yanında olmak bizim için büyük bir sevinç kaynağıdır" diye konuştu.

100 yaşına basan İbrahim Kabil ise tüm ailesinin bir arada olmasından dolayı mutlu olduğunu anlattı. Hayatında hiç sigara kullanmadığını belirten Kabil, şunları söyledi: "Hayatımda hiç sigara içmedim ve alkol kullanmadım. Bugün çok mutluyum. Çocuklarımın hepsini bir arada gördüm. Arkamda duruyor hepsi. İnsan daha ne ister ki"

İbrahim Kabil, bir süre önce kaybettiği eşi ile çektirdiği fotoğrafı da doğum günü pastasının yanında tuttu. Yakınları İbrahim Kabil'in eşinin fotoğrafını bir an olsun yanından ayırmadığını ifade etti.

Doğum günü pastasının tadına da bakan 1912 doğumlu İbrahim Kabil, gün boyu torunlarını sevmeyi ihmal etmedi. Günün sonunda Kabil ailesi hatıra fotoğrafı çektirirken hep birlikte "Hayat Bayram Olsa" şarkısını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber