Atakum Muhtarlar Derneği ilk seçimini yaptı

Atakum Muhtarlar Derneği üyeleri Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'nın katılımı ile, ilk başkanlık seçimini yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde gerçekleştirilen şeçimde başkanlığa Zeki Topsakal seçildi.

Yapılan ilk genel kurulun açılış konuşmasında Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Bu ilk genel kurulunuz, inşallah bu genel kurul sizin için ve gelecekteki oluşumlar içinde faydalı olur. İnşallah buradan çok daha önemli süreçler başlar. Ben örgütlü olmanın önemli olduğuna yürekten inanıyorum. Sizler halkın en yakınında olan ilk yöneticilersiniz. Bugüne kadar sizlerle birlikte olmaya elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalıştım. Ben içi başka dışı başka bir insan değilim. Her şeyim ortada ve açıktır. Samsun deyince akla Atakum geliyor. Bizden başka bu sayıda göç alan bir ilçe yoktur. Taflan, Çatalçam, Altınkumdaki alt yapı hareketleri ve doğalgaz çalışmaları da tamamlandığında çok daha hızlı gelişeceğiz, daha da çekici hale geleceğiz. Herkesin siyasi bir görüşü vardır. Buna saygı duyarım. Bugüne kadar kimseyi siyasi görüşünü göz önüne alarak değerlendirmedim. Bunun en yakın şahidi de sizlersiniz. Samimi duygularla size yaklaştım. Telefonum 24 saat size açıktır. Eğer biz birlikte hareket eder, daha çok ortak çalışma yaparsak, görev alanımız içinde iyi ilişkiler içerisinde olursak, birlikteliğimizi daha pekiştirirsek bu Atakum ve Atakumlu adına daha iyi olacağı inancını taşıyorum." dedi.

Hazırladığı sel raporuna muhtarların destek verdiğini, bunun halkın sorunlarının çözümü konusunda oluşturulan güzel bir birliktelik olduğunu söyleyen Burma, "İlçemizde yağmur sularının alınması için gerekli donanım var ama sele karşı ne yapacağız, böyle bir senaryomuz yok. Yağmurlar bundan sonra böyle yağacaktır. Bilim adamları çevreyi kirlettiniz, karbon emisyonuna dikkat etmediniz ozonu deldiniz, bundan sonra güneş kavuracak, yağmur sel olacak dediler. Birazcık bilime yüzümüzü dönersek o ışığın altında aydınlanmış olacağız. Sel konusunda da bilimsel bir çalışma yapılıp, rapor hazırlanıp bu doğrultuda hareket edilmelidir. Ben hazırladığım ve sizin onayınıza sunduğum sel raporunu da ilgili makamlara ileteceğim. Sizin adınıza, Atakumlu adına da takipçisi olacağım. Örgütlü olmanız halinde işlerinizi daha kolay ve hızlı halledebileceğinize inanıyorum. Ben ilişkilerimizi, iletişimlerimizi, dostluğumuzu bundan daha üst noktalara götürmek, taşımak isterim. Sizin de aynı duyguları paylaştığınızı biliyorum. Ben eksiğini bilen ve onu tamamlamaya çalışan biriyim. Hiçbirinizi birbirinden ayırt etmiyorum. Hepinizi seviyorum. İnşallah buradan çok daha önemli süreçler başlar." diye konuştu.

Yapılan genel kurul sonucunda derneğin kurucu başkanı olan Zeki Topsakal, 34 üyenin tamamının oyunu alarak başkanlığa seçilirken, yönetim kurulunda Ersin Yazgan, Dursun Yigit, İlhami Arslan, İsmail Şahin, Genç Gemici ve Bekir Abaza yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber