Güzelbey, terör saldırısından sonra kentte yol haritası çiziyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, önceki gün Şehitkâmil İlçesi Karşıyaka Polis Merkezi yakınlarında meydana gelen terör saldırısından sonra siyasi parti temsilcilerini ziyaret ederek yol haritası oluşturuyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk önce CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Güzelbey, burada İl Başkanı Mehmet Gökdağı ile fikir alış verişinde bulundu. Bu gün hayatını kaybeden Fatma Erdem ile ölü sayısının 10 olduğunu anımsatan Güzelbey, ?Burada çoğu masum ve günahsız insanlar bu terör belası yüzünden hayatlarını kaybettiler. Biz bu gün ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisini ziyarete geldik. Çünkü bu şehirde hepimizin sorumlu olduğu düşünüyoruz. Bundan sonraki yol haritasını birlikte yapmaya kendilerine önericeğiz. Sonuçta bu şehir hepimizin, bu şehirde meydana gelebilecek bir huzursuzlukta, kavgada, kargaşadan hepimiz zarar görürüz diye düşünüyorum. Bu çerçevede ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisini sonra da Milliyetçi Hareket Partisini ziyaret ettik. Kendilerine bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum? diye konuştu.

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağı ise, bu terör saldırısı ile barış, kardeşlik dolu kentte karışıklık çıkarmaya çalışıldığını vurgulayarak, ?Ama Gaziantepliler bu oyuna gelmeyerek barışçılığını ve kardeşçiliğini devam ettirecektir. Sayın Güzelbey'in yol haritası konusunda hem fikiriz. Biz terör belasında kurtulmak için el ele, omuz omuza karşı koymalıyız. Tabii sorun Gaziantep'te değil, Türkiye'de terörün kökünün kazınması için vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmesine neden olan terör belasından kurtulmak için el ele vermeliyiz? şeklinde konuştu.

MHP'DEN DE DESTEK ALDI

Güzelbey ve ekibinin ikinci durağı ise MHP İl teşkilatı oldu. Burada da MHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım ile görüşen Güzelbey, kentte bulunan sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerini görüşlerini alarak birlikte fikir birliği yapacaklarını söyledi. Güzelbey, ?Bu şehirde yaşayan insanlar olarak kenetlenme zamanı olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla burayı ziyaret ettik. Yol haritasını beraber belirlemek istiyoruz. Kentimizde buluna STK, kurum ve kuruluşların yanı sıra siyasi partilerin de düşünlerini ve önerilerin almak istiyoruz? dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım ise, bu düşüncenin ve fikrin gayet güzel olduğunu söyledi. Böylesi bir çalışmanın kenti bütünleştireceğini ve yaraları kısa sürede saracağını vurgulayan Yıldırım, ?Sayın Güzebey'e böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ediyoruz. Gaziantepliler olarak birlik ve beraberlik adına bir araya geldik. Bu davranışımız, birlik ve beraberliğimiz herkese göstereceğiz? ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber