Denizli'deki orman yangını kontrol altına alındı

Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesi yakınlarında dün başlayan ve daha sonra Denizli'ye sıçrayan orman yangını kontrol altına alınırken, yangında 40 hektar ormanlık alanın yandığı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'ın Dazkırı İlçesine bağlı Çiftlik köyünde dün başlayan orman yangını, ilerleyen saatlerde etkisini artırarak Denizli'nin Çardak ve Bozkurt ilçelerine sıçradı. Afyonkarahisar ve Denizli'den sürdürülen söndürme çalışmalarına 1 uçak, 2 helikopter, 5 dozer, 25 arazöz, 200 orman yangını söndürme işçisi, Denizli ve çevre ilçelerin itfaiye ekipleri ile köylüler katıldı. Zaman zaman rüzgar sebebiyle şiddetini artıran orman yangınında, havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopterden söndürme işlemleri sona ererken, sabaha kadar yerden çalışmalar devam etti. Bu sabah erken saatlerde tamamen kontrol altına alınan yangında, Dazkırı ilçesinde 10 hektar, Denizli'nin Bozkurt ve Çardak ilçelerinde de 30 hektar olmak üzere toplam 40 hektar ormanlık alanın kül olduğu belirtildi.

Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Yangın, Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde başlayıp Denizli'ye sıçradı. Dün akşam saatlerinden bu yana söndürme çalışmalarına devam ettik. Şu an yangın söndürüldü ve soğutma çalışmaları sürüyor. Toplam 40 hektar ormanlık alan yandı. Çıkış nedeni belli değil, araştırmalar devam ediyor. Dazkırı jandarması tarafından olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Yangından bir gün önce yangının çıkış yerinden 100 metre ileride bulunan bir mermer ocağında iş makinalarının yandığını öğrendik. Jandarma ekipleri, yangının bu olayla bağlantılı olup olmadığını araştırıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber