Vali'den depremzedelere sürpriz ziyaret

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, deniz otobüsleriyle Van'dan Ahlat'a gelerek tarihi yerleri gezen Vanlı depremzedeleri deniz otobüsünde ziyaret ederek onlarla sohbet etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Valiliği organizasyonuyla, Hoşap ve Şamran konteynır kentlerinde kalan bayan depremzedeler, deniz otobüsleriyle Van'dan Ahlat'a gelerek ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi. Ahlat'a gelen depremzedeler önce ilçenin Abdurrahman Gazi Türbesi'ni, Anadolu'nun Orhun abideleri olarak nitelendirilen Selçuklu Mezarlığı'nı, Ahlat kümbetlerini, Ahlat Müzesi ile ilçenin doğal ve kültürel güzelliklerini gezdi. Günün ilerleyen saatlerinde ise tekrar geldikleri gemi ile Van'a geri dönmeye hazırlanan depremzedelerin sürpriz bir ziyaretçisi oldu.

22. Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri kapsamında Ahlat'ta bulunan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ani bir karar ile Van'dan Ahlat'ta deniz otobüsü ile gelen depremzedeleri ziyaret etti. Vali Yurdakul'un deniz otobüsündeki depremzedeleri ziyaretine, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban'ın yanı sıra Bitlis İl Kültür Müdürü Hüsnü Işıkgör de eşlik etti. Vali Yurdakul, deniz otobüsünde yolculuk yaparak Ahlat'ı ziyaret eden depremzedelerle bir süre sohbet etti. Ahlat gezinden son derece memnun kalan depremzedelere, Bitlis Valisi'nin ziyaretinin ise onlar için unutulmaz bir motive oldu. Vali Yurdakul, kendinse ilgi gösteren depremzede çocuklarla da yakından ilgilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber