Katil zanlısı uyarılara aldırış etmeyince salondan atıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çoban Hüseyin Orpak'ı öldürüp, cesedini ve evi ateşe verdikleri iddiasıyla hakim karşısına çıkarılan katil zanlılarından İsmail Y., duruşma sırasında, sık sık yerinden kalkması nedeniyle, hakimin uyarılarına aldırış etmeyince salondan atıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye'nin Kemer beldesi Ceylan köyünde 30 Kasım 2011 tarihinde 56 yaşındaki çoban Hüseyin Orpak'ı evinde öldürüp, cesedini ve evi ateşe verdikleri iddiasıyla İsmail Y. (32) ve Salim O. (37) ile öldürülen Hüseyin Orpak'ın Fethiye'de pidecilik yapan damadı Mehmet Ç. (37), tutuklu maktulün eski damadı Yıldırım K. (32) da tutuksuz olarak ikinci kez Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktılar. Duruşmada Hüseyin Orpak'ın eşi ve kızları da hazır bulunurken, İsmail Y., gerek sanık Salim O.'nun, gerekse tanıkların verdiği ifadeler sırasında sık sık yerinden kalkıp, konuşmaya kalkışınca Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sefa Şişman tarafından iki kez uyarıldı. Ancak İsmail Y. uyarılara alındırış etmeden konuşmayı sürdürüp, duruşma salonunun ahengini bozunca Mahkeme Başkanı tarafından dışarıya çıkartıldı. İsmail Y., salondan çıkarken, küfür ve tehdit de savurunca yine bu davranış zabıtlara geçirildi. Katil zanlısı Salim O., aleyhte tanık ifadelerini kabul etmediğini söylerken, İsmail Y. ise babasının ayda bin TL zor kazandıklarını, kuru sıkı tabancaları, gerçek tabancaya çevirmekten dolayı Fethiye Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandıklarını, 8-9 yıl kadar hapis cezasına çarptırıldıklarını, kararın yargıtayda olduğunu, İsmail Y.'nin Yargıtay bu kararı onarsa ve ceza alırsak bize kimse bakamaz. Bu nedenle hep para arıyordu. İsmail Y. eşi ve yakınları ile bayram ziyaretine geldiğinde ?20-25 bin TL'lik iş aldım. Bu çantayı sakla' dediğini de iddia ederek, silahın temiz olduğunu, yeni aldığını ve tek tüfek, 20-25 kurşun, dürbün ve el feneri bulunan çantayı, evinin 15-20 metre mesafesindeki naylon baraka içerisine koyduğunu anlattı.

?Silahın temiz olmadığını bilsem kesinlikle almazdım? diyen Salim O., İsmail Y.'nin çantayı tutuklu sanık Mehmet Ç.'nin verdiğini de söylediğini ileri sürdü. Kayınpederi Hüseyin Orpak'ı, İsmail Y. ve Salim O.'ya öldürttüğü iddiasıyla yargılanan Mehmet Ç. ise suçlamaları kabul etmeyerek, jandarmada kendisine işkence ve baskı yapıldığını ileri sürdü.

?Benim borcum çoktu ama kayınpederimin mal varlığı o borcu karşılamaz? diyen Mehmet Ç., 9 aydır cezaevinde olduğunu, psikolojisinin bozulduğunu, tahliye istediğini söyledi. Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi ve yazılan müzakerelerin cevabının beklenmesi için ileri tarihe ertelenirken, İsmail Y., Salih O. ve Mehmet Ç.'nin tutukluluklarının devamına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber