Kars'ın tarihi yapıları restorasyon bekliyor

Kars'ta, tarihi eserler restorasyonun gecikmesi nedeniyle her geçen gün biraz daha yok oluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlgisizliğe vatandaşlar tepki gösterirken özellikle Kars Kalesi eteklerinde 1. derece SİT alanında yer alan 16. yüzyıla ait taş köprü, 17. yüzyıla ait Mazlumağa ve Muradiye hamamları, 19. yüzyılda Rus işgalinde inşa edilen kilise ve 18. yüzyıla ait Ahmet Tevfik Paşa Konağı acil restorasyon bekliyor. Tarihe eserlere ilgisizliğin turizmi olumsuz etkileyeceğini de dikkat çekiliyor.

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Genel Sekreteri Cengiz Kaya, yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerinin tarihi yapılara hayran kaldıklarını aktararak, "Lakin mevcut durumun içler acısı. Bizden tarihe sahip çıkmamızı istiyorlar. Bizde bu konuda yetkilileri göreve çağırıyoruz." dedi.

Tarihi eserlerin taş yığınına dönüşmesinden endişe ettiğini dile getiren semt sakinlerinden Ertuğrul Şahin'de, 17. yüzyılda yapılan Muradiye Hamamı'nın kuşların yuvası ve köpek barınağına dönüştüğünü ifade etti.

Bu arada Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, kendi sorumluluk alanları içinde yer alan tarihi eserlerle ilgili çalışmalarının bulunduğunu fakat belediyenin sorumluluk alanıyla ilgili yetkilerinin bulunmadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber