13.Ulusal Kültür ve Bal Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Ardahan Belediyesi tarafından düzenlenen 13.Ulusal Kültür ve Bal Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çamlıçatak ormanlarında yapılan festivalde, en iyi süzme bal yarışması yapıldı. Yarışmada, Arıcı Halil İbrahim Çukurçayır birinci olurken, petek balda Coşkun Arabul ve en iyi ana arı yetiştiriciliğinde Nizamettin Uzun birinci oldu. Birincilere çeşitli ödüller verildi.

Festivalde konuşan AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ise, vatandaşların ilgisiyle karşılandı. Atalay, festivallerin birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirdiğini ifade ederek, " Bu yıl Ardahan için tarım ve hayvancılık gerçekten iç açıcı değildir. Ama olumsuz da düşünmüyoruz, bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Eminim ki kısa sürede sonuç verecektir ve bu sıkıntıyı da kısa sürede atlatacağız. Bunun üzerinde durmaya gerek görmüyorum çünkü çözüm yollarını hep beraber bulacağız" . Terör olaylarına da değinen Atalay son günlerde yaşanan olayları kınadı.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu da terörün mutlak bir gün biteceğini, yapılan her terör faaliyetinin karşılıksız kalmadığını ifade etti. Seyfettin Azizoğlu, "Milletin barış ve huzuruna kastedenler bu milletten hak ettikleri cevabı gerçek manada alacaklardır ve görüyorsunuz ki zaten almaya devam ediyorlardır." dedi.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise festivale kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür etti.

Bal ve kaşarların tanıtıldığı stantların gezildiği festivalde, yöresel sanatçıların konserleri ve halk ozanlarının türküleriyle birlikte vatandaşlar halaylar çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber