Toplu görüşmelerde anlaşma sağlanamadı, memur alanlara çıkacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toplu görüşmelerin 3. turu 7.5 saat sürdü. Toplantı sonucunda Hükümet ve Sendikalar arasında bir anlaşmaya varılamadı. Bir sonraki oturumun 19 Ağustos Pazartesi saat 14:00'te yapılacak.

Pazartesi yapılan Tolu görüşmelrin 2. turunda Kamu-Sen, Kesk ve Memur-Sen olmak üzere her üç sendika da hükümetin masaya koyduğu % 5.1 zam oranı kabul etmeyeceklerini bildirmişlerdi. Toplu görüşmelerin 3. turunda sendika kanadı taleplerinde geri çekilişler yaparken, hükümet kanadının ise sendikaların isteği dorultusunda % 5.1 olarak sunduğu zam oranının revize edilmesini olumlu bularak yeni bir zam önerisini sunması bekleniyordu. Tabi hükümetin sunacağı yeni zam oranı toplantının bitimiyle açıklık kazandı.

Hükümet, toplantıda kaynakları zorladıklarını ve bu sınırlı kaynaklarla ancak bu zammı verebilecekleri söyledi. Hükümet, Ek ödeme almayan memura ilk altı ayda 40 YTL diğer altı ayda 40 YTL olmak üzere toplamda 80 YTL olmak üzere zam önermektedir.

Sıkıntılı geçtiği gözlenen toplantıya yönelik ilk olarak açıklama Kesk başkanı İsmail HakkıTombul'dan geldi: 'Tombul, Toplu görüşme masası anlamını yitirmiştir. Hükümetin kendi taleplerini sunup, sonucu kendi belirlemek istediği bir masa halini almıştır. Artık bu masada bu şekilde oturmak mümkün değildir. Bir sonraki toplantıya bölge yöneticileri ile oturacağız." şeklinde konuştu. Kamu Personel Yasa Tasarısına atıf yapılması üzerine sinirlene ve bu tasarının bu halde sunulmasından rahatsızlık duyduklarını belirten Tombul, tüm üyelerine çağrıda bulundu. Tüm illerde üyelerin alana çıkacağını belirten Tombul, bir dahaki oturuma bölge yöneticileriyle oturacaklarını yineledi. Toplantıda, idari konular ve iş kolları hakkında hükümete briefing verildiğini dile getiren Tombul, bu sürecin yani Toplu Görüşme sürecinin 30 Ağustos'ta bitmeyeceğini iş bırakma, iş terketme, grev ve büyük Ankara Eylemi olmak üzere son bulmayacak eylemlerin başlayacağını sözlerine ekledi. Kesk başkanı son olarak bundan sonra hakkımızı meydanlarda arayacağız diyerek hükümete sert mesajlar verdi.

Memurlar.NET olarak, Toplu görüşme deşifreri ve toplantının arka planı hakkında detaylı bilgileri sunmaya devam edeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber