Akyıldız: Memura ayrılan bütçe 5 katrilyon olmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetin kamu çalışanlarının maaşları için önerdiği toplam 3 katrilyon 164 trilyon liralık ek ödemenin yeterli olmadığını, bu rakamın 5 katrilyon liraya yükseltilmesini istediklerini söyledi.

Akyıldız, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplu görüşmelerin 3. turunun tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, denge tazminatı konusundaki taleplerinin, bugünkü toplantıda kabul gördüğünü belirterek, 2.7 katrilyon liralık ek yükün üzerine 464 trilyon lira daha katıldığını belirtti. Bu teklifi yeterli bulmadıklarını dile getiren Akyıldız, ancak yeni teklifi değerlendirip, tavırlarını netleştireceklerini bildirdi.

Akyıldız, hükümetin teklifinin bir kez daha değerlendirilmesini isteyerek, görüşmeleri masada sürdürmek konusunda ısrar edeceklerini belirtti. Akyıldız, "Masadan kalmak istemiyoruz. Çünkü masadan kalktığımızda, bir daha dönmeyiz" diye konuştu.

Akyıldız, zammın nasıl olacağına ilişkin bir soru üzerine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, kamu çalışanlarına gelecek yıl için 3 katrilyon 164 trilyon lira ek ödeme önerdiğini belirterek, bunun dağılımını birlikte yapabileceklerini söylediğini aktardı.

Kamu çalışanlarının maaşları için gelecek yıl 5 katrilyon lira ayrılmasını istediklerini ifade ederek, 3 katrilyon 164 trilyon liranın yeterli olmadığını, rakamın yükseltilmesi için görüşeceklerini ifade etti. Akyıldız, "Bundan sonra konuya yüzde 2.5 ya da yüzde 1.5 gibi değerlendirmelerle bakmıyoruz. 3 katrilyon 164 trilyon liranın dağılımını ortaya koymaya çalışacağız. Bunu birlikte yapma teklifine olumlu bakıyoruz" dedi.

Akyıldız, bir soru üzerine, KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un açıkladığı zam oranlarının bir "alternatif" olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber