Samsun'da ralli heyecanı sona erdi

Samsunlularla ilk kez buluşan 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 6. ayağı olan 39. Hitit Rallisi'ni İtalyan Luca Rossetti, genel klasmanı lider olarak tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Otomobil Sporları Kulubü'nün düzenlediği ve Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği yarış bugün sona erdi. Çekişmeli geçen yarışlarda, İtalyan Luca Rossetti genel klasmanı lider tamamlarken, 2 çeker klasmanında Emre Yurdakul, bayanlarda Simin Bıçakçıoğlu, bayan copilotlarda da Emire Cantürk birinci oldu.

Birbirinden zorlu 10 etaptan oluşan ralli, Samsun ve çevre illerden gelen vatandaşların ve yarış severlerden büyük ilgi gördü. İki gün boyunca adrenalin dolu saatler yaşanmasına vesile olan dereceye giren yarışçılar için Kurtuluş Yolu üzerinde ödül töreni düzenlendi. Törene; Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik de katıldı. Ödüllerini almak için çağrılan sürücüler podyuma araçlarıyla birlikte geldi.

Yarışı; 1.22.47.9'luk derecesiyle lider bitiren İtalyan Luca Rossetti'nin kupasını Vali Hüseyin Aksoy verdi. Yine, yarışı 1.24.09.4'lük derecesiyle ikinci bitiren Murat Bostancı kupasını Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın elinden aldı. 1.26.02.0'lık derecesiyle üçüncü olan Burak Çukurova da kupasını, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik''in elinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber