Mamak'ta 4 bin 500 vatandaşa evde sağlık hizmeti veriliyor

Ankara'da Mamak Belediyesi bakıma muhtaç ve maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl ocak ayından itibaren yaklaşık 4 bin 500 vatandaşa evinde sağlık hizmeti ulaştıran Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Birimi ekipleri bir telefonla ihtiyacı olan vatandaşın imdadına yetişiyor.

Mamak Belediyesi kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşları yalnız bırakmıyor. Yürüttüğü örnek sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Mamak Belediyesi, sağlık hizmetleriyle de takdir topluyor. Mamak Belediyesi geçtiğimiz yıl toplam 7 bin 500 vatandaşa evinde hizmeti ulaştırdı. Mamak'ta yaşayan kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik sürdürülen sağlık hizmetinden faydalanan vatandaş sayısı bu yıl ocak ayından itibaren yaklaşık 4 bin 500 kişiye ulaştı. Evde sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Birimi'ne müracaat ederek sağlık hizmeti talebinde bulunuyor.

Sağlık hizmeti isteğini doğrudan ve hızlı bir şekilde işleme alan ekipler vatandaşın evine giderek hasta takibini başlatıyor. Yapılan muayenelerin ardından ekip doktorunun konsültasyon isteği doğrultusunda dahiliye ve genel cerrahi gibi alanlarda uzman doktorlar da devreye girebiliyor. Hizmete alınan dijital el terminalleri sayesinde hasta bilgileri sürekli olarak güncelleniyor ve gerekli müdahaleler en doğru şekilde yapılıyor. El terminallerinde oluşturulan veriler sayesinde hastanın her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Evde sağlık hizmetleri çerçevesinde hastalara; kan alımı, muayene, enjeksiyon, pansuman, serum, sonda, kan şeker ölçümü, kolostomi bakımı gibi çok yönlü hizmetler de sunuluyor. Ayrıca ihtiyacı olan hastalara yönelik mama, hasta bezi, yatak koruyucu, havalı yatak ve tıbbi malzeme desteği de veriliyor. Evde sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar Alo Mamak 444 0 149, 550 70 21, 550 70 36 ve 550 70 68'i arayarak hizmet talebinde bulunabiliyor.

Evde sağlık hizmetlerinin kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik sürdürüldüğünü dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla hareket eden belediyemiz, evde sağlık hizmetini başarılı bir şekilde sürdürüyor. Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan ve sağlık problemi yaşayan vatandaşlarımızın imdadına Sağlık İşleri Birimi'ne bağlı ekipler yetişiyor. Sağlık gibi son derece hassas bir konuda yürüttüğümüz hizmetlerle vatandaşlarımızın kendisini yalnız, mağdur ve çaresiz olmasını engelliyoruz. Mamak'ta vatandaş hizmete değil, hizmet vatandaşın ayağına gidiyor. Yönetim olarak halk sağlığı konusunda üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber