Prematüre bebekler Ankara'ya gitmeyecek

Karabük Medikar Hastanesi'nde 85 gün önce 6 aylık doğan prematüre bebek sağlığına kavuştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce Karabük'te yeterli donanımlı cihazlar olmadığı için prematüre doğan bebekler Ankara'ya sevk ediliyordu. Özel Karabük Madikar Hastanesi'nin açılmasının ardından Karabük'te bu eksiklik giderilirken, 85 gün önce doğan prematüre bebek sağlığına kavuştu. 6 aylık 700 gram doğan Merve Doğa, 85 günlük sürecin ardından 2 kilo 140 oldu. Karabük Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Tıbbi Sekreter olarak çalışan Tuğba Adakan'ın ilk çocuğu olan Merve Doğa'nın hiç bir sağlık sorunu yok. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Erkan Doğan, Merve Doğa bebeğin hiçbir sağlık sorununun olmadığını belirterek, prematüre doğan bebeklerin il dışına gitmesine gerek olmadığını söyledi. Dr. Doğan, ?6 aylık 700 gram doğdu. Anne karnında kalp sıkıntıları yaşandığı için erken doğum oldu. Eskiden imkanlar olmadığı için anne Ankara'ya sevk edilirken ya da bebek doğduktan sonra sevk edilirdi. Medikar Hastanesi açıldıktan sonra buradaki tıbbi cihazların hazırlığı yapılmıştır. Bu tür bebekler artık Karabük'te doğum yapabiliyor. 85 gündür hastanede yatıyor. Şuan 2 kilo 140 gram ağırlığında. Bu tür doğan bebeklerde görme bozukluğu olabiliyor. Karabük'te muayene yapılmadığı için Ankara'ya göz hastanesine gönderdik ve şuan hiçbir sağlık sorunu yok. Anne bebek doğduğunda çok korkmuştu ama zaman içinde sabrederek bu noktalara geldik ve annenin kucağına bebeğini zağlıklı bir şekilde verdik?

Sağlıklı bir bebeğin 36 haftada doğduğunu belirten Doğan, ?Normal çocuklar 3-3.5 kilo aralığında doğar. Şuanda normalde anne karnında görünüyor. Zamanında doğmuş olsaydı iki hafta sonra doğmuş olacaktı? diye konuştu.

Anne Tuğba Adakan ise, göz yaşlarına hakim olamayarak, ?İlk başta çok zorlu günler geçirdik. Doğmadan önce çok endişeliydim. Şuan çok mutluyum ve çok sağlıklı. Ankara'ya gitmek zorunda kalmadık. Herkese çok teşekkür ediyorum? dedi.

Uzman Dr. Erkan Doğan, masrafların sigorta karşıladığını belirterek,aileden hiçbir ücret alınmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber