Tosya Kaymakamı Türköz, okulları inceledi

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde ilçede bulunan okullarda yapılan hazırlık çalışmalarını inceledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türköz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz ve beraberindeki heyetle Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu, Anadolu Öğretmen Lisesi, Şehit Er Murat Çökmez İlkokulu ve Fazıl Boyner Öğrenci Yurdu'nu ziyaret ederek, yeni eğitim yılı öncesi yapılan hazırlık çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Türköz, incelemeler sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "4+4+4" eğitim sistemine yeni eğitim-öğretim yılında geçilecek olması nedeniyle ilçe genelindeki okullarda yapılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Eğitim ve öğretimin her zaman öncelikleri olduğunu ifade eden Türköz, şöyle konuştu:

"İnsanların huzurlu bir şekilde yaşaması, toplumsal düzenin korunması ve toplum refahının üst düzeye çıkartılabilmesi için olması gereken en önemli unsurlar, eğitim ve öğretimdir. Her çocuk belli bir yeteneğe sahiptir. Çocukların yeteneklerinin ortaya çıkması ve bu yeteneklerinin toplum yararı için kullanılmasını sağlamak ancak eğitim-öğretim aşamalarından geçmesiyle mümkün olmaktadır. Kaymakamlık olarak, çocuklarımızın eğitimi kadar ilçemize dışarıdan gelen öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda kalabilmesini de önemsiyoruz. Bu kapsamda 200 öğrenci kapasiteli Tosya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) Fazıl Boyner Öğrenci Yurdu'nda her yıl olduğu gibi yenileme çalışmaları yaptık. Yenileme çalışmaları tamamlanan yurdumuzda, öğrenci kayıtları yapılmaktadır. İlçemiz eğitim kurumları, yeni eğitim öğretim yılına tam olarak hazır hale gelmek üzeredir."

Muhabir: Mehmet Ulusoylar / Yusuf Çelik / Ferdi Akıllı

Yayıncı: Nurhan Çorlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber