Dev dalgalar Zonguldak sahilini vurdu

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağış ve fırtına sebebiyle dalgalar Kozlu beldesindeki sahili vurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağış ve fırtına sebebiyle Karadeniz taştı. Karadeniz'de oluşan dalgalar, sahilde bulunan kafe, seyyar mısır aracı, büfe ve parkları vurdu. Dev dalgalar, dalga kıranı aşarak, yaklaşık 100 metre ilerideki kafeye kadar olan sahil kısmını suyla doldurdu. Dalgakıran ile kafe arasında bulunan spor alanı tamamen sular altında kalırken, aynı bölgede bulunan şişme park ve batan bir sandal, kafe görevlileri ve Kozlu belediyesi çalışanları tarafından yakalanarak karaya çıkartıldı. Dalga kıran ile kafenin bahçesi arasındaki merdivenin son basamağı arasında suni bir gölün oluştuğunu belirten kafe sahibi Savaş Gökdemir, ?Önceden denizin, kafenin merdivenine kadar geldiğini söylüyorduk. Kimseyi inandıramıyorduk. Şimdi dediğimiz bu noktalara kadar su geldi. Suni bir göl oluştu adeta. Denize daha yakın bölgede bulunan şişme parkı ve bir adet sandalı zabıta ve sahil bandındaki güvenlik görevlilerinin de yardımıyla yakaladık, kurtardık. İnşallah, belde merkezinde fazla zarar yoktur? diye konuştu.

Gelen ihbar üzerine sahile giden Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Öztürk ise, şiddetli fırtına ve dalgaların sabaha kadar süreceğini ifade etti. Beldenin zarar görmesini engellemek için alarm durumuna geçtiklerini belirten Öztürk, ?Sabaha kadar nöbetteyiz. İnşallah, bu afeti fazla zarar görmeden atlatırız? dedi.

Şiddetini arttıran fırtınada oluşan dev dalgalar, Van depreminde ölen Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin ismi verilen parka da büyük tahribat verdi. Dev dalgaların bu yıl ikinci kez zarar verdiği parktaki oyun alanları, oturma grupları ile park içerisinde bulunan bir büfe ve bir seyyar mısır aracını tahrip etti. Parkta inceleme yapan Kozlu Belediyesi İtfaiye Amiri Ali Öztürk ve belediye çalışanları, Kozlu deresinin denize birleştiği bölgeyi de kontrol etti. Derenin ağzını tıkayan odun ve molozları temizlemeye çalışan ekipler, dere yatağında da nöbet tutuyor. Su seviyesi oldukça yükselen ve şiddetli dalgalar nedeniyle taşma noktasına gelen derenin, su seviyesi sürekli kontrol altında tutulmaya çalışıyor. Yağmur suları ve derenin taşma ihtimali nedeniyle ekipler, mazgalları da kontrol ederek, tıkanmasını önlemeye çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber