Adana ?Zafer'i kutlayacak

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valiliği'nce organize edilen kutlamalar, ilk olarak Atatürk Parkı içerisinde yer alan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek. Saat 08.00'da başlayacak olan törende Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile devam edecek. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile birlikte ay-yıldızlı Türk bayrağının göndere çekilmesi ile birlikte buradaki tören sona erecek.

RESMİ GEÇİT TÖRENİ UĞUR MUMCU MEYDANI'NDA

Vali Hüseyin Avni Coş, Atatürk Parkı'ndaki etkinliğin ardından makamına geçerek, burada Tümgeneral Sezai Bostancı ve Başkanvekili Zihni Aldırmaz ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamındaki tebrikleri kabul edecek. ?Zafer Bayramı' çerçevesindeki resmi geçit törenine ise saat 09.00'da Uğur Mumcu Meydanı ev sahipliği yapacak. Vali Coş, Bostancı ve Aldırmaz ile tören geçişine katılanlar ile birlikte halkın bayramını kutlayacak. Daha sonra askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesi ile devam edecek olan törende günün anlam ve önemini belirten konuşma 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı bünyesinde görevli bir askeri yetkili tarafından yapılacak.

VALİLİK BAHÇESİNDE ?ZAFER BAYRAMI' RESEPSİYONU

Bir öğrenci ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nden bir gazi de törende şiir okuyacak. Büyükşehir Belediye Konservatuarı Halk Oyunları Ekibi'nin yöresel halk oyunları gösterisi ile renklenecek olan kutlamalar, tören geçişi ile son bulacak. Tören geçişi, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde gerçekleştirilecek. Öte yandan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ayrıca 19.00'da Valilik Bahçesi'nde bir resepsiyon düzenleneceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber