Liderlerden 'Zafer Bayramı' mesajı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden geleceğini, çok daha aydınlık bir geleceğe kavuşacağını belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erdoğan mesajında, 30 Ağustos'un Türk milleti için çok özel bir anlam ve öneme sahip olduğunu, herkes için ortak bayram ve bir iftihar vesilesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bugün bizlere düşen, bütün imkansızlıklara, bütün yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır.

İnanıyorum ki Türkiye, milletiyle bölünmez bir bütün olarak, bugün kardeşliğimize kast eden terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden gelecek, çok daha parlak, çok daha aydınlık bir geleceğe kavuşacaktır.

Bu anlamlı gün dolasıyla, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Aynı şekilde, bugün, yurt içinde teröre karşı üstün bir mücadele yürüten, bölgesel ve küresel barışın tesisi için yurt dışında görev üstlenen Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin tüm mensuplarına da şükranlarımı sunuyorum.

Büyük Zafer'in 90. yılı münasebetiyle milletimizin Zafer Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.''


Kılıçdaroğlu'ndan birlik ve beraberlik vurgulu Zafer Bayramı mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ?Birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugünde bozmak isteyen bazı güçler olacaktır. Ancak, bu güçlere karşı 90 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugünde aynı mücadeleyi verme karar ve azmindeyiz. Milletimizi bölmek isteyen teröre karşı hep birlikte, kardeşliğimizi koruyarak mücadele edeceğiz.? dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, geçmişte ülkeyi bölmek isteyen güçlere karşı ortaya konulan mücadele azminin bugün de devam ettiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, mesajında, 30 Ağustos'un, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının kazandığı ve Büyük Zafer'in taçlandığı gün olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "30 Ağustos, aynı zamanda özgür, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk ilke ve devrimlerinin başlangıcının simgesidir. 30 Ağustos, ulusumuzu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği; yan yana, omuz omuza mücadele vererek zafer destanının yazıldığı gündür. 30 Ağustos Zafer Bayramı hem cumhuriyete ve demokrasiye açılan bir kapı, hem de çoğulculuğa ve çok sesliliğe giden yoldur. 30 Ağustos, Atatürk ilke ve devrimlerinin filizlenerek kök salmaya başlayacağı sürecin yolunu açan Zafer Bayramı'nın tarihe kaydedilişidir.?

Birlik ve beraberliği geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen bazı güçlerin olacağına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bu güçlere karşı 90 yıl önce nasıl mücadele edildiyse bugünde aynı mücadeleyi verme karar ve azminin olduğunun altını çizdi. Kılıçdaroğlu, ?Milletimizi bölmek isteyen teröre karşı hep birlikte, kardeşliğimizi koruyarak mücadele edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gününü de kutluyor, başta Büyük Zafer'in Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.? ifadelerini kullandı.


Bahçeli: Tebrikat kabul makamının değişmesi, sivilleşmeye hizmet etmeyecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Zafer Bayramı'ndaki tebrikat kabul makamının farklılaşması ne demokrasiye, ne sivilleşmeye, ne de özgürleşmeye hiçbir katkı sağlamayacak ve üstelik bunların gelişmesine de hizmet etmeyecektir.? dedi.

Devlet Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı için bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında bölücü girişimlere ve 30 Ağustos resepsiyonuna değinen Bahçeli, ?Türk milletinin tarihi zaferlerinin yıldönümünde hayale kapılıp ayrı toprak, yanlışa düşüp ayrı bayrak ve ihanete girip ayrı devlet peşinde olanlar geçmişin kudretinden lazım gelen mesajları mutlaka almalıdır. Yedi düvele eğilmeyen kutlu millet varlığının, etnik bölücü heveslere geçit vermesi ve bir avuç kendini bilmez bedbahtın şımarıklıklarına ve kanlı provokasyonlarına ortam açması olmayacak duaya 'âmin' denilmesinden farksızdır.? görüşünü savundu.

Geçtiğimiz yıl 30 Ağustos'ta tebrikatı kimin kabul edeceğiyle ilgili hususun; 30 Ağustos Zaferi'nin önüne geçtiğini savunan Bahçeli, ?Unutulmamalıdır ki, 30 Ağustos Zaferi, Türk ordusunun milletiyle tam olarak birleşmesinin ve bütünleşmesinin eseri olarak hepimizin haklı gururudur. Bu nedenle aziz milletimiz ahde vefasını göstererek, 30 Ağustos Zaferi'nin manevi itibarını, temsilciliğini ve onurunu Türk ordusuna vermiştir.? ifadelerini kullandı.

Mesajında ?30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümünü heyecan ve hayranlıkla kutluyoruz.? ifadelerine yer veren Bahçeli, "Kurtuluş Savaşı döneminde 30 Ağustos'a kadar gelinen süreci özetledi. Bahçeli, ?Esaretin reddi, boyunduruğun defi, köleliğin ve bağımlılığın tarihe gömülmesi elbette 30 Ağustos faziletinin ve kahramanlığının destansı bir sonucu olmuştur. Milli mücadele her bakımdan, Türk milletinin yaşama kararlılığını ve bağımsızlık tercihini vicdanlarda bayraklaştırmış ve bu doğrultuda geri dönülmesi mümkün olmayan millet iradesi şan ve şerefle dünyaya ilan edilmiştir. İstiklalin meşalesi milletimizin azim ve inancıyla tutuşturulmuş ve Cumhuriyet'in müjdesi bu şekilde verilmiştir.? dedi.

"30 AĞUSTOS ZAFERİ, TÜRK MİLLETİNİN KENDİ TOPRAKLARINDA ASLA YENİLEMEYECEĞİNİN İSPATIDIR"

Cumhuriyetin ilanı ile neticelenen 30 Ağustos Zaferi'nin; Türk milletinin kendi topraklarında asla yenilemeyeceğinin, belinin bükülemeyeceğinin ve varlığının yok edilemeyeceğinin ispatı olarak geleceği tayin ettiğinin altını çizen MHP Genel Başkanı, şöyle devam etti: ?Bu açıdan kurtuluş savaşımız, sebep ve sonuçları ile birlikte muhterem anıları yaşatılarak gelecek nesillere bütün safha ve boyutuyla aktarılması mecburi olan kahramanlık manifestosudur. Ancak bu yolla milli devlet, üniter yapı ve milli kimliğe yönelik tehditlere karşı, gelecek kuşakların teyakkuz halinde bulunması sağlanabilecek; dün, bugün ve yarın arasındaki rabıta güvenceye alınabilecektir. 30 Ağustos Zaferinden birliğimize, dirliğimize ve hayat hakkımıza göz koyan gafiller mutlak anlamda ders ve ibret çıkarmalıdır. Yine Ağustos ayında kazanılan ve Türklere Anadolu'nun bereketli kapılarını 941 yıl önce açan Malazgirt Meydan Savaşı son vatanımızın tarihi ve mukaddes bir emanet olarak bizlere miras bırakmıştır. Bu itibarla Türk milletinin tarihi zaferlerinin yıldönümünde hayale kapılıp ayrı toprak, yanlışa düşüp ayrı bayrak ve ihanete girip ayrı devlet peşinde olanlar geçmişin kudretinden lazım gelen mesajları mutlaka almalıdır. Yedi düvele eğilmeyen kutlu millet varlığının, etnik bölücü heveslere geçit vermesi ve bir avuç kendini bilmez bedbahtın şımarıklıklarına ve kanlı provokasyonlarına ortam açması olmayacak duaya 'âmin' denilmesinden farksızdır. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile elde edilen muazzam zaferin 90. yıldönümünde herkes bilmelidir ki; taksim edilecek vatanımız, ayıracak insanımız, peşkeş çekilecek değerimiz, çizilecek sınırımız ve parçalanacak devletimiz asla yoktur ve olmayacaktır. Bunun hilafına atılacak her adım, yapılacak her eylem ve içine girilen her kötü niyet 30 Ağustos'un derin ve engin manasına çarpacak ve mahvolacaktır.?

"30 AĞUSTOS KUTLAMALARI SULANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Mesajının devamında geçtiğimiz yıldan itibaren milli gün, bayram ve haftalarla ilgili kutlamaların 'sulandırıldığı ve aşındırılmaya çalışıldığı' iddiasını savunan Bahçeli, bundan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının da ziyadesiyle nasibini aldığını kaydetti.

?Unutulmamalıdır ki, 30 Ağustos Zaferi, Türk ordusunun milletiyle tam olarak birleşmesinin ve bütünleşmesinin eseri olarak hepimizin haklı gururudur." ifadelerine yer veren Bahçeli, "Bu nedenle aziz milletimiz ahde vefasını göstererek 30 Ağustos Zaferi'nin manevi itibarını, temsilciliğini ve onurunu Türk ordusuna vermiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı TBMM'nin hükmü şahsıyla veya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumhurbaşkanlığı makamıyla nasıl iç içe geçmişse, 30 Ağustos Zaferi kutlaması da düne kadar Genel Kurmay Başkanlığı ile özdeşleşmiştir. Ne var ki bu durum geçtiğimiz yıl değiştirilmiş ve sözde yeni düzenlemeyle tahrip edilmiştir. Unutulmamalıdır ki, Zafer Bayramı'ndaki tebrikat kabul makamının farklılaşması ne demokrasiye, ne sivilleşmeye, ne de özgürleşmeye hiçbir katkı sağlamayacak ve üstelik bunların gelişmesine de hizmet etmeyecektir.?

Bahçeli, mesajının sonunda Türk ulusunun Zafer Bayramı'nı kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber