30 Ağustos kutlamalarında saygı duruşu tartışması

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü Bursa'da törenle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından, yönetmelik gereği saygı duruşunda bulunulmadan İstiklal Marşı okundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anıt önünde saygı duruşunda bulunan bir grup ise İstiklal Marşı'ndan önce saygı duruşunda bulunulmamasına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Sultan Yurdakul, "Saygı duruşunda bulunulmamasını kınıyoruz. Bu Atatürk'e saldırıdır" derken, Bursa Valisi Şahabettin Harput, "İhmal ya da unutkanlık yok. Değişen yönetmelikler doğrultusunda kutlamalar yapıldı." dedi.

Bursa'da saat 09.00'da Atatürk anıtında başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ sırasıyla anıta çelenk koydu. Ardından İstiklal Marşı okunarak bayrak göndere çekildi. Vali Harput, tarihi Heykel Valilik binasında tebrikleri kabul etti.

Bu sırada bir grup kadın, kutlamalarda saygı duruşunda bulunulmadan İstiklal Marşı okunmasına tepki gösterdi. Bağımsız olarak Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunan kadınlar adına açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Sultan Yurdakul, "Saygı duruşu yapılmamasını kınıyoruz. Bu Atatürk'e yapılan bir saygısızlıktır." dedi. Yurdakul, valilikteki tebriklerin kabulü sırasında Vali Harput'a saygı duruşunun yapılmamasının sebebini sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber