Berdan Mardini: Eskiden Kürtçe konuşunca bize baskı uygulanıyordu

Sanatçı Berdan Mardini, "Yıllar önce Kürtçe konuşunca bize baskı uygulanıyordu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben Kürdüm demek çok da kolay değildi oysa ki bugün TRT Şeş gibi 24 saat kesintisiz yayın yapan bir resmi devlet kanalı var ve bu yolda çok büyük gelişmeler oldu." dedi

Muş İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sünnet Şöleni'nde katılmak üzere Muş'a gelen ünlü Sanatçı Berdan Mardini, konser verdi.

Cihan haber Ajansı (CİHAN)'na açıklamalarda bulunan Sanatçı Mardini, "İl Emniyet Müdürlüğü'nün yapmış olduğu bir organizasyon çok güzel. Bu tür organizasyonlara destek veriyorum. Çünkü hem halkla iç içe olmak hem de bu tarz mesajları burada vermek ve 600 çocuğu sünnet etmek bizim için büyük bir mutluluk oldu. Bu yapılanların yanında bizler de her zaman halkımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Nasıl ki zamanında bize büyüklerimiz sahip çıktı ise bizler de şimdi ki gençliğe sahip çıkmalıyız. Şayet bana da sahip çıkılmasa idi belki şuan bu konumda olmayacaktım. Özellikle halkın bu konu bilinçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum, bunun gerçekleştirilmesi içinde destek gerekiyor." şeklinde konuştu.

Berdan Mardini, ?Şuan emniyet teşkilatında ki gelişmeler eskisi gibi değil, bu güzel değişmeler vatandaşların da bakış açısını etkiliyor. Bakıyorsunuz çocuklar polise taş atmasına rağmen polis yine onları bağırlarına basarak devletimizin sıcak yüzünü bir kez daha onlara gösteriyor. Bugün Muş'ta İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz'ın mimari olduğu 600 çocuğun sünnet şöleni buna en güzel somut örnektir diyebilirim." ifadelerini kullandı.

İl emniyet müdürü Muharrem Durmaz da ünlü sanatçı Berdan Mardini'yi Muş'ta görmekten çok büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber