'Haydi Çocuklar Camiye' sloganıyla yarışma düzenlendi

Nevşehir'de bir grup gönüllü vatandaş tarafından ilköğretim öğrencilerini namaza alıştırmak amacıyla 'Haydi Çocuklar Camiye' sloganıyla yarışma düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir'de aralarında yönetici, imam ve esnaflardan oluşan bir grup vatandaş tarafından ilköğretim okulu öğrencilerinin camide namaz kılması için 'Namazını camide kıl, puanını topla, ödülü kap' sloganıyla, 'Haydi çocuklar camiye' yarışması düzenlendi. Yaklaşık iki ay süren yarışmada sabah ve yatsı namazının puanı 30, öğle, ikindi ve akşam namazının puanı ise 10 puan olarak değerlendirildi.

Nevşehir Fevzi Avlanmaz Camii'nde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren çocuklara cep telefonu, bisiklet, kol saati, mp5, flash bellek ve Ahmet Bulut Hoca'nın "Namaz Dirilişe Çağrı" kitabı hediye edildi.

'Haydi Çocuklar Camiye' yarışmasını düzenleyen gönüllüler adına açıklama yapan Fatih Türkoğlu, kampanyayı çocuklara namaz alışkanlığını kazandırmak amacıyla başlattıklarını belirterek; ?Bu kampanyayla namazı unutmuş olan çocuklara namazı hatırlatmak istedik. Yaklaşık iki ay süren yarışmamıza toplamda 80 çocuk başvurdu. Yaklaşık 80 çocuk iki ay süresince düzenli olarak namazlarını kıldı. Yarışmada puan sistemi yaptık. Sabah ve yatsı namazı 30 puan, öğle, ikindi ve akşam namazı 10 puan. Şu anda da 15- 20 çocuk namazlarını düzenli olarak camilerde kılıyor. Nevşehir'de başlatmış olduğumuz bu kampanyanın tüm Türkiye'ye örnek olacağını düşünüyorum.? dedi.

Camide namazlarını kılan çocuklar ise önceleri düzenli olarak namaz kılmadıklarını belirterek "Kampanya sonrasında namaz kılma alışkanlığı edindik. Artık namazlarımızı evlerimizde ve camide kılıyoruz. Çok güzel oldu. Yapanlara teşekkür ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber