Hava Harp Okulu mezunu subaylar diplomalarını aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava Harp Okulu'ndaki 4 yıllık eğitimlerini tamamlayan 58. dönem mezunu 197 subay, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Hava Harp Okulu'nun 58.dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Vekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kuvvet Komutanları, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, çok sayıda subay ve mezun askerlerin aileleri katıldı. Cuma namazını Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki eski ikametinin yanındaki Akabe Camii'nde kılan Başbakan Erdoğan, tören alanına helikopterle geldi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek ise, protokoldeki yerini almadan önce öğrenci alayını selamladı.

İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesiyle başlayan tören konuşmalarla devam etti. Törende konuşan Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral M. Fatih Sert, Hava Harp Okulu'ndaki eğitim ve öğrenimlerini başarıyla tamamlayarak vatan savunmasında yerlerini alacak teğmenlerin diploma ve sancak devir teslim töreninin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Hava Harp Okulu'nun 100 yıllık geçmişe sahip ve dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden birisi olan Türk Hava Kuvvetleri'nin temel temel subay kaynağı olma görevini, başarıyla yerine getirdiğini ifade eden Sert, ?Hava Kuvvetlerimizin ikinci yüzyılında da gücünün kaynağı olmaya devam edecek olan bu irfan yuvasından 58.'inci dönem olarak mezun olmaya hak kazanan 2'si dost ve kardeş ülke mensubu olmak üzere 8'i bayan 197 genç teğmen; doğruluk, mertlik ve şeref timsali olarak huzurlarınızdadır." dedi.

Sert, ?Hava Harp Okulu'nda çağdaş yönetim anlayışına uygun lider, yönetici ve komutanlar yetiştirme hedefine odaklı dört yıllık eğitim ve öğretim süreci sonunda, Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş, ahlaki değerlere ve vatanseverlik duygusuna sahip, milli, kültürel değerleri benimseyen ve bu değerlere sahip çıkan, sevk ve idare, yöneticilik ve liderlik becerileri ile donatılmış, hava ve uzayın etkin olarak kullanılmasındaki düşünce alt yapısına sahip, üstün nitelikli hava subaylarının yetiştirilmesi esas alınmıştır.? diye konuştu.

Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne her türlü imkanı sunarak eğitim faaliyetlerinin etkinlikle yürütülmesini sağlayan Türk Milletine teşekkürlerini sunan Sert, genç teğmenler ve ailelerine hitap ederek devam etti. Genç teğmenlerin ailelerine, ?Hava Kuvvetlerine teslim ettikleri evlatlarının yürekleri vatan, cumhuriyet, askerlik ve havacılık sevgisi ile dolu, canlarını barışın ve özgürlüğün sembolü olan mavi semaların koruyucusu Türk subayları olarak karşınızda dimdik durmaktadırlar.? diye hitap eden Sert, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk Milleti, Hava Harpk Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin çelik kanatlarının parıltısı altında, daima hür ve bağımsız olacak ,ay yıldızımız semalarda bu güvenle dalgalanacaktır.?

Mezun teğmenlere de seslenen Hava Harp Okulu Komutanı Sert şöyle konuştu: ?Büyük bir hevesle başladığınız dört yıllık eğitim sürecinin sonuna geldiniz. Özveri, cesaret, gayret ve sabır göstererek yakaladığınız başarının haklı gurur ve sevincini yaşıyorsunuz. Sizler, aldığınız kapsamlı eğitim ile kendine güveni tam, üstün nitelikli birer insan, profesyonel bir asker ve cesur havcılar olarak yetiştirildiniz. Artık çağdaş bir hava subayı olarak Hava Kuvvetleri saflarına katılıp vatan savunmasında önemli bir rol üstlenmeye, göklerde sizi bekleyen yerinizi almaya ve milletimizin gurur kaynağı olmaya hazırsınız.?

Genç Teğmenlerin, Türk Hava Kuvvetleri'nin bulunduğu yerden çok daha ileri götürmeye aday vatanseverler olarak yüksek yaşam ve iş ahlakına sahip inancının tam olduğunu söyleyen Sert şunları söyledi: ?Büyük bir heyecan ve coşkuyla saflarına katıldığınız Tür kHava Kuvvetleri, baırşta da savaş ortamındaymış gibi eğitim yapan, varlığı ile caydırıcı ve savaşın kaderini tayın edebilecek özelliğe sahip bir kuvvettir. Mensubu olmaktan her zaman gurur duyacağınız, Türk Hava Kuvvetleri'nde en yüksek teknolojinin kullanıldığı uçak ve silah sistemlerinin kullanma fırsatı yakalayacak, meslek yaşantınız boyunca yurt içinde ve dışında alacağınız eğitimler ve icra edeceğiniz görevlerde vizyonunuzu daha da genişletecek ve milletimizin geleceğe güvenle bakmasını sağlayacaksınız.?

Hava Harp Okulu 2012 Devre Birincisi Teğmen Melih Döner ise, Harp Okulu'ndaki eğitim sürecini tamamlayarak kutsal vatan savunmasındaki yerini alan en genç teğmenler olmanın haklı gururunu ve sevincini yaşadıklarını dile getirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği 'İstikbal Göklerdedir' hedefinin hayatları boyunca kendilerine yol gösterici olacağını vurgulayan Döner, çağdaş uygarlık seviyesini aşabilmek için gereken azim ve gayretin bilincinde olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin çağdaş uygarlık yolunda sağlam adımlarla ilerleyebilmek için en az karşısındaki tehdit kadar güçlü olmasının gerekliliğinin bilincinde olduklarını aktaran Döner, ?Mazisi şan ve zaferlerle dolu silahlı kuvvetlerimizin bu mavi üniformasını taşımanın bize verdiği şerefe layık olabilmek için al bayrağımız ve milletimizi uğruna her türlü fedakarlığa hazır bulunacağız. Bizlerin bu şekilde yetişmesinde her türlü çağa ve desteği gösteren değerli komutan ve öğretim üyelerimize sonsuz şükranlarımızı sunarız.? İfadesini kullandı.

Döner konuşmasını ant içerek tamamladı. Döner'in, ?Bu duygu ve düşüncelerin sembolü olarak hep birlikte ant içeriz ki; laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak elle karşılarında bizi bulacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz.? sözlerini mezun subaylar hep bir ağızdan tekrar etti.

Konuşmaların ardından devre birincisi Hava Teğmen Melih Döner, yaş kütüğüne uçak maketi çaktı. Törende 8'i bayan, 2'si Ürdünlü misafir askeri personel olmak üzere 197 Harbiyeli mezuna diplomaları verildi. Hava Harp Okulu'nu birinci olarak bitiren Teğmen Malih Döner'e diplomasını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Dönem İkincisi Teğmen Recep Mutlu'ya diplomasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dönem üçüncüsü Teğmen Abdullah Berşah Kül'e ise diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel verdi. Sancak devir-teslim töreninin ardından F-4 ve F-16 uçakları geçiş yaptı. Sancaktar ve Muhafızlarına kılıç ve diplomaları ise Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral M. Fatih Sert tarafından verildi. Ardından mezun subaylar Hava Harp Okulu marşını okuyarak tören geçişi yaptı. Tören Türk Yıldızları Akrobasi Timi'nin gösterisi ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber