Eğitim-Sen'den Başbakanlığa protesto faksı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2005 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da Eğitim-Sen 1 No'lu Şube önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, "Uysal memur olmayacağız", "Eğitim-Sen susturulamaz", "Demokrasi düşmanı Şahin istifa" sloganları atarak Kızılay Postanesi önüne yürüdüler.

Dinçer, burada yaptığı açıklamada, toplu görüşmelere başlamadan önce, geçen yıl verilen sözler tutulmadan, imzalanan mutabakat metninin gereği yapılmadan yeni mali ve sosyal hakların görüşülmesinin anlamlı olmayacağını söylediklerini anımsattı.

Bu hakların mücadele edilmeden kazanılamayacağını bildiklerini ve masada buna göre hareket ettiklerini ifade eden Dinçer, toplu görüşmelerde bu yönde sürdürdükleri tartışmaların Bakan Şahin'i rahatsız ettiğini savundu.

Dinçer, "bir kişinin Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı, Başbakan olmasının doğru söylediği anlamına gelmeyeceğini" savunarak, "Biz bütçede kaynak olduğunu söylüyoruz. Bu kaynakların kime, nasıl dağıtılacağıyla ilgilidir. Bunu toplu görüşmelerde de ifade ettik" diye konuştu.
Memur maaşlarına yapılacak zammın "ulufe" olmadığını vurgulayan Dinçer, "Bu bir pazarlıktır. Elde edilen her kuruş sendikaların hanesine yazılacak kazançtır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından, Dinçer ve sendika üyeleri Kızılay Postanesi'ne girerek, protesto faksını Başbakanlığa gönderdi.

Faks metninde, "yargı üstünde siyasal baskı kurmaya hizmet edebilecek açıklamalarda bulunduğu savunulan Şahin'in, Eğitim-Sen davasını bitmiş, sendikayı kapatılmış gibi gösterdiği ve bu nedenle kamuoyuna düzeltilmiş bir açıklama yapması gerektiği" görüşüne yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber