İZBAN Torbalı güzergâhına beş yeni istasyon yapacak

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yapılan Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi (İZBAN)'nin Torbalı ilçesine kadar uzatılması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD ile imzalanan protokol gereği yaklaşık 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki beş istasyon ve yedi karayolu üstgeçidi için projelerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, etap etap yapım ihalelerine çıkıyor. Geçen temmuzda hat üzerindeki toplam beş taneden Torbalı ve Tepeköy istasyonlarının ihalesini yapan belediye, 31 Ağustos 2012 tarihinde de Develi, Tekeli ve Pancar istasyonları için ihaleye çıktı. İhalenin sonuçlandırılıp yer tesliminin yapılmasının ardından istasyonlar 16 ayda tamamlanacak. İstasyonlar 210 metre boyunda, alt bilet hollü, yaya altgeçitli, asansör ve yürüyen merdivenli olarak projelendirildi. İhaleye katılım için on firma dosya aldı, altı tanesi teklif verdi.

Kısa sürede İzmirlilerin vazgeçilmez toplu ulaşım hattı haline gelen İZBAN'a yapılacak ilave hat kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumaovası İstasyonu'ndan sonra Develi, Tekeli, Pancar, Torbalı ve Tepeköy'de olmak üzere beş istasyon daha yapılacak. Ayrıca Menderes ilçesi Gölcükler'de karayolu üstgeçidi, Cumaovası'nda kısmi altgeçit, Develi'de karayolu üstgeçidi, Tekeli'de karayolu üstgeçidi, Pancar'da karayolu üstgeçidi, Torbalı Kuşçuburun'da karayolu üstgeçidi, Torbalı'da karayolu üstgeçidi ve Tepeköy'de karayolu üstgeçidi inşa edilecek. Yine Tepeköy'de vatandaşların karşıdan karşıya güvenli geçişini sağlamak üzere asansörlü ve yürüyen merdivenli üstgeçit yapılacak.

Söz konusu protokole göre istasyonlarla karayolu alt ve üst geçitleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Cumaovası'ndan Torbalı'ya kadar mevcut tek hat demiryolu ise TCDD tarafından çift hatta çıkarılacak. Hattın koruma duvarları, sinyalizasyon ve elektrifikasyon sistemlerinin Aliağa-Cumaovası hattına uyumlu bir şekilde Torbalı Tepeköy'e kadar uzatılmasını da yine TCDD üstleniyor. İlave hattın devreye girmesiyle Aliağa'dan ve şehir merkezinden binen yolcular, Torbalı'ya kadar güvenli, hızlı, kesintisiz ve konforlu yolculuk imkanına kavuşacak. Selçuk, Bayındır, Tire ve Ödemiş yolcuları da Torbalı'dan itibaren İzmir merkez ve oradan Aliağa'ya kadar raylı sistemle gidebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber