Zirve'de azmettiricilerin ortaya çıkması Türk hukukunu kurumsallaştıracak

Protestan Kiliseler Derneği (TEK)'nden yapılan açıklamada, Zirve Yayınevi cinayetlerinde azmettiricilerin ortaya çıkmasının, hem karanlıkta kalmış olayların aydınlanmasına hem de Türkiye'de demokrasi ve hukukun kurumsallaşmasına katkı sunacağı belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Zirve Yayınevi'nde gerçekleştirilen cinayetlere ilişkin soruşturmada, hazırlanan yeni iddianamenin kabul edilmesiyle davanın kapsam ve içerik olarak genişlediği savunuldu. İddianamede, cinayetlerin ardında yer alan yapılanmaya ilişkin oldukça çarpıcı verilerin ortaya konduğu vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

?Kamuoyunda Malatya Zirve Yayınevi davası olarak bilinen, 18 Nisan 2007 tarihinde Malatya'da üç Hristiyanın hunharca öldürülmesini konu alan cinayet davası 22 Haziran 2012'de 2. iddianamenin kabul edilmesiyle gerek kapsam, gerekse içerik bakımından ciddi bir şekilde genişlemiş ve cinayetin ardında yer alan yapılanmaya ilişkin olarak oldukça yeni ve çarpıcı veriler ortaya koymuştur. Bu yeni iddianame ile aslında Malatya cinayetinin de içinde bulunduğu Hristiyanlara yönelik bir dizi saldırının merkezi ölçekte ve uzun zamana yayılan bir süreçte planlandığı görülmektedir. İnanıyoruz ki Malatya katliamının ardındaki asıl fail ve azmettiricilerin ortaya çıkması, sadece geçmişte karanlıkta kalmış diğer cinayet ve olayların aydınlığa kavuşmasını sağlamayacak ama aynı zamanda Türkiye'de demokrasi ve hukuk devletinin kurumsallaşmasına da katkıda bulunacaktır.?

Bu çapta bir davanın gereği gibi ele alınmasının ancak sivil toplum temsilcileri, siyasetçiler ve medya tarafından yakından izlenmesiyle mümkün olabileceğinin altı çizilen açıklamada, ?3 Eylül 2012 Pazartesi günü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak ve muhtemelen bütün hafta boyu devam edecek olan duruşmaya katılmanız ve takip etmeniz bizim için büyük önem arz etmektedir.? ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber