Aldırmaz: Yüzme kurslarımız başladıktan sonra boğulan çocuk sayısı azaldı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 'Çocuklarımız Yüzme Öğrenecek, Anaların Yüreği Yanmayacak' sloganı ile organize ettiği ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşen yüzme kurslarının 4. dönemi devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl organize edilen 3 dönemde 15 bin çocuğun yüzme öğrendiğini bildirdi. 23 Ağustos'ta başlayan 4. dönem yüzme kurslarının, 13 Eylül 2012 Perşembe günü sona ereceğini vurgulayan Zihni Aldırmaz, ?Daha önce Seyhan Baraj Gölü, Seyhan Nehri ve DSİ sulama kanallarına serinlemek amacıyla giren çocuklarımız, yüzme bilmedikleri için yaşamlarını tehlikeye atıyorlardı. Her yaz dönemi 100'e yakın çocuğumuz boğularak yaşamını yitiriyordu. Yüzme kurslarımız başladıktan sonra bu sayı yok denecek kadar azaldı. Çünkü yüzme bilen çocuk boğulmaz.? dedi.

Yüzme kurslarında engellileri de unutmadıklarını kaydeden Aldırmaz, Seyhan ve Yüreğir'deki 2 havuzu, sadece engelli gençler için ayırdıklarını hatırlattı. Aldırmaz, yaz boyunca 2 bin 500 engelliye bu havuzlarda yüzme eğitimi verildiğini kaydetti. 48 yüzme havuzuna ilaveten 3 yüzme havuz inşaatının da son aşamaya geldiğini ifade eden Aldırmaz, ?Yıl sonunda yüzme havuzu sayımız 51'e yükselecek. Önümüzdeki yıl bu sayı daha da artacak.? şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz 9 yılda, 125 bin çocuğa yüzme öğrettiklerini ifade eden Zihni Aldırmaz, kurslara katılanlara havuz kıyafetlerinin ücretsiz verildiğini, ayrıca, çocukların, fotoğraflı yüzme havuzu giriş kartı ile kurs süresince belediye otobüslerinden ücretsiz yararlandıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber