Bu nasıl cankurtaran teknesi!

Amatör futbolcu Uğur Atalay'ın bindiği deniz bisikletine cankurtaran teknesi çarptı. Denize düşen Atalay teknenin pervanesine takılınca yüzü parçalandı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DENİZ DERİN

Büyükçekmece sahilinde yüzerken bir teknenin pervanesine çarparak ölen "Beckham Rıdvan" lakaplı İstanbulsporlu futbolcu Rıdvan Beder'in ölümünden 6 yıl sonra aynı yerde benzer bir olay yaşandı. Bu sefer 2 arkadaşıyla deniz bisikletinde eğlenen Büyükçekmece Spor Kulübü futbolcusu Uğur Atalay, belediyenin cankurtaran teknesi yanlarından hızlı bir şekilde kalkış yapınca, dalgaya kapılarak denize düştü. Teknenin pervanesine çarpan ve yüzü parçalanan Atalay, hastanede yoğun bakıma alındı. Tekne sürücüsü 19 yaşındaki üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

ARKADAŞLARI ÇIKARDI

Bir hafta önce meydana gelen olay iddiaya göre söyle gelişti: Büyükçekmece Spor'da futbol oynayan 19 yaşındaki Uğur Atalay ve 2 arkadaşı 'Yunus' adı verilen deniz bisikletine binerek denize açıldılar. İddiaya göre Büyükçekmece Belediyesi'ne ait görevli cankurtaran teknesinin kaptanı 19 yaşındaki üniversite öğrencisi, deniz bisikletindeki gençleri tanıyordu ve tekne ile yanlarına gelerek bir süre sohbet etti. Deniz bisikletinde oturan Uğur Atalay, Efecan A. ve Ezgi C. ile sohbet ettikten sonra motoru çalıştırarak ani kalkış yaptı. Deniz bisikletindeki Uğur Atalay, cankurtaran teknesinin yarattığı dalgaya kapılarak denize düştü. Atalay, suya düştükten sonra manevra yapan cankurtaran teknesinin pervanesine çarptı. Yüzü parçalanan Atalay, arkadaşları tarafından kanlar içinde denizden çıkartıldı. Özel bir hastaneye götürülen Atalay, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

YÜZÜNE ESTETİK YAPILACAK

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, cankurtaran teknesinin sürücüsü 19 yaşındaki üniversite öğrencisini gözaltına aldı. Teknede bulunan Efecan Atalay, olayı şöyle anlattı: "Uğur, ben ve Ezgi deniz bisikletine bindik. Ben önde, Uğur ise arkada oturuyordu. Denizde gezinirken arkadaşımız cankurtaran motoruyla yanımıza geldi. Sohbet etmeye başladık. Sohbetimiz bittikten sonra arkadaşımız cankurtaran motorunu çalıştırdı ve birden hızla kalkış yapınca oluşan dalgalarla Uğur suya düştü. Cankurtaran motoru dönerken arka tarafında bulunan pervaneler Uğur'un yüzüne geldi. Bizler ne olduğunu anlamamıştık. Dönüp baktığımda Uğur kanlar içerisinde kalmıştı. Uğur'u kucakladığım gibi hastaneye koştum. Acile aldılar, bugün yoğun bakımdan normal servise aldılar ama yüzüne estetik operasyon gerekiyor."

'BELGESİ BİLE YOKTUR'

Uğur Atalay'ın abisi Kasım Atalay ise "Cankurtaran motorunu kullanan kişinin cankurtaranlık belgesi ya da deneyimi olup olmadığı şüpheli. Kaldı ki şahıs cankurtaran motoru kullanıyor ve bu motoru kullanmaya yetkisi yok" dedi.

BECKHAM RIDVAN KURTULAMAMIŞTI

2006 yılında aynı bölgede İstanbulspor futbolcusu "Beckham Rıdvan" lakaplı Rıdvan Beder, yüzerken bir teknenin pervanesine takılınca bacağı koparak feci şekilde can vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber