Selendi'de tarihi gün

Manisa'nın Selendi İlçesi'nde, ilk defa Dünya Selendililer Günü kutlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabah saatlerinde Selendi girişinde toplanan Belediye Başkanı Nurullah Savaş, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Parti temsilcileri, Oda başkanları ve kalabalık, ilçe dışında bulunan Selendilileri "hemşehrilerimiz memleketimize hoşgeldiniz" pankartı açıp cirit takımları ve davul zurna eşliğinde karşıladı. Hep birlikte belediye önüne gelen Selendililere, Belediye Başkanı Savaş bir konuşma yaptı. Başkan Nurullah Savaş, ilçe adına atılan bu adımın Selendi tarihine altın harflerle yazılacak kadar önemli bir gün olduğunu belirterek "Bu gün Selendi'nin birlik ve beraberliğinin simgesi olarak nesilden nesilere anlatılacak olan bir gün olarak hafızalarda yer edecektir. Burada şunu söylemek isterim ki artık Selendi birdir, tekdir. Bundan sonra ilçede siyaset ikinci plandadır. Birinci olan artık Selendi'dir? dedi.

Selendi'nin bundan sonra Mayıs ayı geldiğinde kamyonlar üzerinde diğer ilçelere çalışmaya giden ilçe değil gelişmiş bir ilçe konumuna geleceğini anlatan Savaş, şöyle konuştu: "Artık kabuğumuzdan çıktık, ikinci kişi olmaktan çıktık, bundan sonra hedefimiz el birliği içerisinde ben yok biz varız parolasıyla hareket ederek Selendi'nin makûs talihini değiştireceğiz. Bu gün mutlu bir günümüz, tüm Selendili hemşehrilerim burada gurbete çıkan anlamaz onların memleket hasreti gözlerinden okunuyor, evinize hoşgeldiniz."

İlçeye yaklaşık 5 bin kişilik bir grupla giriş yapan İzmir, İstanbul, Manisa, Uşak, Turgutlu, Salihli ve Kula Selendililer derneklerinin başkanları, "ilçemiz birdir ayrı gayrı yoktur" diyerek Selendi'nin bütünleştiğini belirtti. Dernek başkanları, "Suyunu içtiğimiz, toprağında büyüdüğümüz havasını kokladığımız ilçemize geldik, bu gün bir düğün günüdür bu düğün hayırlı olsun" dediler. Gün programına Selendi Kaymakamı Yasin Ortakcı, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Hasan Ören, MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, Uşak, Kula Derneği Başkanı Mehmet Kalkan, Salihli Derneği Başkanı Abidin Özcan, Turgutlu Derneği Başkanı Davut Akgün, Manisa Derneği Başkanı Naci Avcı, İzmir Derneği Başkanı Alaattin Kurt ve İstanbul Selendililer Derneği Başkanı Ahmet Dilik, Derneklerin yönetim kurulu üyeleri, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, DP İl Başkanı Nihat Onbaşıoğlu, Selendi'deki Siyasi Partilerin başkanları, Oda başkanları ve İlçe halkı katıldı. Etkinlik Vali Muzaffer Ecemiş cirit sahasında, Manisa'yı Türkiye cirit şampiyonasında temsil eden cirit takımlarının müsabakalarının oynanmasının ardından Halk Eğitim Merkezi bahçesinde verilen yöresel yemeklerin ardından Akçam Üç Eylül İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen halk konseriyle devam etti. Konsere yerel sanatçılar Gül Emekçi, Seher Dündar, Fevzi Önder katıldı. Havai fişek gösterilerinin de renk kattığı gece de özellikle Selendili olan Fevzi Önder, halk ozanı Özay Gönlüm türküleri, yine Selendili olan Pop sanatçısı Seher Dündar'ın şarkıları ile Uşaklı olan Türk Halk Müziği Sanatçısı Gül Emekçi, vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber