Öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimleri internet üzerinden başladı

Öğretmenlerin yeni dönem mesleki gelişim eğitimleri MEB tarafından internet üzerinden bugün başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni eğitim öğretim dönemine sayılı günler kala öğretmenlere yönelik yeni dönem mesleki gelişim seminerleri veriliyor. 17 Eylül 20012 Pazartesi günü başlayacak 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazırlık olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nca öğretmenlere yönelik yeni dönem mesleki gelişim seminerleri

Bakanlığın http://uzem.eba.gov.tr/canli-yayin.html adresinden canlı olarak takip edilecek. Yayınlar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in açılış konuşmasıyla başladı.

Eğitimler kapsamında 1. gün Eğitim Sisteminde Yeniden Yapılandırma; 2. gün Sınıfta Pozitif Davranışların Yönetimi ve Oyun ve Fiziki Etkinlikler; 3. gün Okul Olgunluğu, Sosyal Bilimlerde Problem Çözme; 4. gün Müzakereci Öğrenci, Okuma Yazmaya Hazırlık; 5. gün Bilişim Teknolojilerinin Eğitim Sistemine Etkisi ve Öğretmenlik Mesleği konu başlıklı dersler verilecek.

BURSA'DA EĞİTİM 363 OKULDA TAKİP EDİLECEK

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa'da eğitimlerin 363 okulda 13 bin 460 öğretmen tarafından takip edileceğini belirtti. Atilla Gülsar, köy okulları ve bağımsız anaokulları hariç, ilkokul ve ortaokullardaki tüm sınıf ve branş öğretmenleri ile okul öncesi öğretmenlerin eğitimi takip edeceklerini söyledi.

Elektronik ortamdaki eğitimlerin özellikle 4+4+4 eğitim sistemi hakkında öğretmenleri bilgilendirici konular içerdiğini anlatan Gülsar, ?Böylelikle yeni sistem hakkında öğretmenlerde meydana gelebilecek bilgi eksikliğinden oluşan soru işaretlerinin cevaplandırılmış olunacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber