Çubuk Belediyesi'nden Arakan için ilaç toplama kampanyası

Çubuk Belediyesi, Myanmar'ın batısında bulunan Arakan eyaletindeki Müslümanlarının sağlık problemlerinin çözümüne katkı sağlamak amacıyla ilaç toplama kampanyası başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye tarafından başlatılan ?İlaçlar Elde Evde Kalmasın' kampanyası kapsamında toplanan ilaçlar, Arakan eyaletinde yaşayan ve şiddete maruz kalan Müslümanlara gönderilecek. Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen kampanya kapsamında toplanan ilaçlar, işyeri hekimi tarafından yapılan incelemenin ardından Arakan'a gönderilmek üzere Türk Kızılayı Çubuk Şubesi'ne teslim edilecek.

Sağlık için gerekli olan ilaçların kullanılmasının ardından, artan ilaçların israf edilmemesi gerektiğini anlatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Arakanlı Müslümanlar ve ihtiyaç sahibi insanlar için başlatılan kampanyaya tüm vatandaşları destek olmaya çağırdı. Başkan Özden, "Geçtiğimiz yıl Somali için yapılan çalışma neticesinde toplanan ilaçlardan miadı geçmiş olan 20 koli ilaç, tıbbi atık olarak imha edilmişti. Çeşitli sınıflara ait 37 koli ilaç da Türk Kızılay'ı Çubuk Şubesi'ne teslim edilmişti. Bu ilaçların Somali'ye gönderilmiş olması oradaki ihtiyaç sahibi insanlara bir nebzede olsa katkı sağlamıştır. Aynı duyarlılığı bu senede memleketlerini terk etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlara yönelik yapacağız. Kampanyayla hem Arakanlı Müslümanlara hem de ilçemizdeki ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardım etmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda da evlerdeki ihtiyaç fazlası ilaçların tıbbi atık olmasını engellemek, medikal kirliliğin önüne geçmek, evde bulunan ilaçların sürekli ve bilinçsizce kullanımını da önlemek istiyoruz. Bu nedenle kampanyaya destek olmak hepimiz için sosyal bir sorumluluktur." dedi.

Gerekli olan ilaçların kullanılmasının ardından artan ilaçların israf edilmemesinin gerektiğini söyleyen Başkan Özden, tüm ilçe halkını duyarlı olmaya çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber