Gölbaşı'nda Konya yolu üzerindeki binaların cepheleri yenileniyor

Gölbaşı Belediyesi, Ankara - Konya Yolu, Hükümet Caddesi ve Cemal Gürsel Caddesi'ndeki binaların dış cephelerini yeniliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projenin tamamlanmasıyla yol üzerindeki görüntü kirliliği ortadan kalkacak. Proje kapsamında binaların dış cephesine mantolama yöntemiyle ısı yalıtımı ile yapılıyor.

İlk etapta 58 binanın cephesi yenilenecek. Projenin ikinci etabının ihalesi de kış aylarında yapılacak ve nisan ayında projenin uygulanmaya başlanacak. Bu etapta da toplam 50 binanın dış cephe giydirilmesi yapılacak. Dış cephe yenileme projesi kapsamında toplam 108 binanın dış cephesi yenilenecek. Proje bittikten sonra binaların dış cephesini bozacak görüntü kirliliğine neden olan tabela gibi unsurlar da kaldırılacak, esnaflar Türkçe isimler konusunda teşvik edilecek. Proje kapsamında bütün binaların dış cepheleri ve reklam tabelaları tek tip yapılacak. Dış cephesi yenilen binaların sahiplerinden herhangi bir ücret alınmayacak.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, projenin uygulandığı alanda incelemelerde bulundu. Projenin ilçenin yüzünü değiştireceğini kaydeden Başkan Odabaşı, ?Gölbaşı'nın tam ortasındaki Konya yolundan her gün yüzlerce araç geçiyor. Konya yolundan geçerken dış cephesi kötü ve kirli binalar ile insanları bu yoldan uğurluyoruz. Dış cephe projemiz başarıyla hayata geçtiğinde Gölbaşı'na girerken insanları farklı bir Gölbaşı, yepyeni bir Gölbaşı ile karşılayacağız. Gölbaşı, Ankara'nın parlayan yıldızı olacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber