Karadenizli balıkçılar, vatandaşın ilgisiyle moral buldu

Zonguldak'ta sezonun ilk 2 gününü balık tutmama eylemiyle geçiren balıkçılar, bugünden itibaren açıldıkları denizden palamut, istavrit ve mezgitle döndü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlar balık çarşısına akın etti. Palamudun tanesi 15, istavritin kilosu 10, mezgitin kilosu ise 15 liradan satışa sunuldu.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle moral bulan 20 yıllık balıkçı Ali Bayrak (38), ?Sezonun ilk balığını tezgâhta satmaya başladık. İnşallah bol ve bereketli olur, vatandaş nasiplenir, biz de satarız. Balık geldiğini duyan geliyor. Akşama doğru vatandaşın daha yoğun olmasını bekliyoruz. İnsanlar balığı özlemiş. Bizler de özledik. Sonuçta 6 aydır bekliyoruz.? dedi.

Taze balık almak için balık haline gelen vatandaşlar, ?Balık yemeyi çok özledik. Aylardır bekliyorduk.? şeklinde konuştu.

KREDİ KARTIYLA BALIK SATIŞI

Dar gelirliler için kredi kartı ve taksit seçeneklerini devreye soktuklarını ifade eden Zeki Beybeyoğlu (26) ise şunları söyledi: ?Çok heyecanlıyız. Bu bizim ekmeğimiz, 5-6 aydır bekliyoruz. Sezona biraz sıkıntılı başladık. Bu sene palamudun çok bereketli geçeceğini düşünüyoruz. İlk günler olduğu için balık biraz pahalı ama 10-15 gün sonra fiyatlar düşecektir.? 5 yıldır kredi kartıyla balık satışı yaptıklarını hatırlatan Beybeyoğlu, ?İnsanlar biraz buna meyilli. 1 kilo balığı bile kredi kartıyla alan var. ? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber