Mersin'de 130 orman işçisi törenle iş başı yaptı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kuyuluk'taki Orman İşletme Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere alınan 130 yeni orman işçisi, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun katıldığı bir törenle iş başı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail Üzmez, Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ile il protokolünün de katıldığı törende Vali Güzeloğlu, işçilere işe başlama belgelerini teslim etti. Törende konuşan Vali Güzeloğlu, ormanların en değerli varlıklar olduğunu belirtti. Güzeloğlu, ormanların korunarak geleceğe taşınması adına 130 yeni genç ve heyecanlı işçiyi kadrolarına katmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

Yangınların en büyük nedeninin ihmal ve tedbirsizlik olduğunun altını çizen Güzeloğlu, ormanları korumanın herkesin ortak bir mesuliyeti olduğuna işaret etti. Mersin'in orman koruma ve fidan dikiminde Türkiye'nin şampiyonu olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, bu yıl da birinci olmak istediklerini kaydetti.

Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail Üzmez de orman yangınlarında şimdiye kadar 130 şehit verildiğinin bilgisini verdi. Yıllık 2 bin 500 yangının toplamda 190 bin hektar alanın kaybına neden olduğunu ifade eden Üzmez, ?Hassas bir coğrafyada yer alan ülkemiz ormanların korunması için araç filosunu ve işçisini her geçen gün güçlendiriyor. Toplamda 22 bin 500 işçi çalışıyor. 5 bin 500'ü mevsimlik diğerleri ise kadrolu. Bu sene 5 bin işçiye ihtiyacımız vardı, ancak Maliye Bakanlığımız 2 bin 250 işçi verdi. En hassas bölgelere en üst düzeyde işçiyi aktardık. Mersin bu bağlamda en yüksek işçiyi alan illerden bir tanesidir.? diye konuştu.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ise orman yangınlarının engellenmesi için tedbirlerin alınmasının önemine işaret ederek, hayata karşı olan sorumlulukların iyi bilinmesi gerektiğini anlattı.

MERSİN YANGIN YÖNETİM MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILDI

Güzeloğlu ve beraberindekiler daha sonra Mezitli ilçesine bağlı Davultepe beldesinde yangınların tek merkezden yönlendirilmesini amaçlayan Mersin Yangın Yönetim Merkezi'nin temelini attı. Törende ormanların geleceğe taşınmasının son derece önemli olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu,

merkezin Türkiye'de Balıkesir'in ardından ikincil olarak inşa edileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber