Toroslar'a dev kültür merkezi yapılacak

Mersin'in merkez Toroslar ilçesi Belediye Başkanı Hamit Tuna, Halkkent Mahallesi'nde 11 bin 575 metrekarelik alana kültür merkezi inşa edeceklerini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye meclis toplantısında konuşan Tuna, Selçuklu dönemi mimarisinin özelliklerini taşıyacak olan Kültür Merkezi'nin Mersin'in en güzel yapı taşlarından biri olacağını ifade etti. Tuna, seçim öncesinde söz verdiği icraatlarından biri olan projenin temelini bu yıl atacaklarını önümüzdeki yıl ise bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kültür Merkezi ile Toroslar halkının kültür sanat faaliyetlerine daha yakın olmasını sağlayacaklarını anlatan Tuna şöyle devam etti: ?Kültür merkezimiz tamamlandığında bölge halkı merkezin içinde yer alacak. Hobi ve meslek edindirme kursları, tiyatro oyunları, seminerler ve konferanslara daha kolay katılma fırsatı bulacak. 607 kişilik tam teşekküllü akustik düzenlemeli, konser, toplantı ve konferans salonu, nişan ve düğün gibi etkinliklerin yapılacağı açık alan, mini hayvanat bahçesi ve çocuk oyun alanları, çok amaçlı aktivite salonu, sınıf ve atölyeler ile 7 adet TORTEK merkezi, fuaye salonu, sanatçı hazırlanma ve simültane tercüme odaları, kütüphane, kafeteryalar, süs havuzları ve kapalı otopark bulunacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber