Polise 50 lira rüşvet teklif eden mazot hırsızlığı zanlıları gözaltında

İzmir'in Bornova ilçesinde, park halindeki bir TIR'dan mazot çalındığını fark eden polise 50 lira rüşvet teklif ettikleri iddia edilen iki kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zanlılardan H.T.'nin (33), mazot çaldığı TIR'ın bağlı olduğu nakliye firmasında çalıştığı; mazotu birlikte çaldığı Ş.E.'den (31) bir otomobil satın aldığı ve aracın taksitlerini TIR'dan çaldığı mazotu satarak ödediği ileri sürüldü.

Olay, dün akşam saat 20.00 sıralarında, Bornova-Karşıyaka otoyolu servis alanında meydana geldi. Bölgede devriye görevini yürüten resmi asayiş ekibi, servis alanında park halinde bulunan 41 TV 570 plakalı TIR'ın depo bölümünün bulunduğu yerde şüpheli iki kişi fark etti. Araca yaklaşan polis, TIR'ın deposundan iki kişinin hortumla mazot çektiğini görünce duruma müdahale etti. İddialara göre şüphelilerden H.T., ne olduğunu soran polise, TIR'ın çalıştığı şirkete ait olduğunu söyleyerek uzaklaşmaları için 50 lira rüşvet teklif etti. Polis, bunun üzerine iki kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan H.T. ve Ş.E., Şehit Ali Gülhan Polis Merkezi'ne götürüldü. Yapılan incelemede, H.T.'nin mazot çekilen TIR'ın şoförü olduğu ve bir süre önce arkadaşı Ş.E.'den otomobil satın aldığı belirlendi. H.T.'nin otomobilin borcunu ödemek için ise çalıştığı şirkete ait TIR'ın deposundan Ş.E. ile birlikte mazot çaldığı, bu yolla kazandığı parayı Ş.E.'ye otomobil taksidi olarak verdiği ileri sürüldü.

Yapılan üst aramasında zanlılardan Ş.E.'nin cebinden bin 600 lira, polise 50 lira rüşvet teklif ettiği iddia edilen H.T.'nin cebinden ise 2 bin 100 lira para çıktı. Her iki zanlının polis merkezindeki işlemlerinin ardından 'kamu görevlisine rüşvet teklif etmek' ve 'mazot hırsızlığı' suçlamasıyla adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber