Kur'an dersinde, öğrencilerin severek okuma ve anlamaları amaçlanacak

PINAR KAMAN | ANKARA - 05.09.2012 12:27 Liselerde seçmeli ders olarak okutulmaya başlanacak Kur'an-ı Kerim dersinde, öğrencilerin severek ve isteyerek okuma, anlama ve ezberlemeleri amaçlanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan Kur'an-ı Kerim dersi öğretim programına göre, bu ders ile öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'in hayatımızdaki yerini fark etmeleri, doğru ve güzel okumaları, bazı sure ve ayetleri kurallarına uygun olarak ezberlemeleri, içeriği hakkında bilgi sahibi olmaları, severek ve isteyerek okuma, anlama ve ezberlemeleri amaçlanacak. Kazanımları edinmeye uygun görsel, işitsel ve basılı materyallerden yararlanılabilecek. Tüm süreçlerde, konuların öğrencilere sevdirilerek öğretilmesi esas olacak. Kur'an-ı Kerim'i anlamaya dönük çalışmalarda öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'in mealini okumaya, kullanmaya, ayet mealler arasında bağ kurmaya özendirilmeleri hedeflenecek.

Kur'an-ı Kerim okurken hatalı okumaların önlenmesi için ezberlenecek ayet ve sureler, öğrencilere telaffuzu düzgün hafızlardan dinletilebilecek. Öğrencilerin telaffuz ve güzel okuma becerilerinin birbirinden farklı olduğu dikkate alınarak Kur'an okumayı sevdirmeye yönelik bir tutum sergilenecek, değerlendirmeler de buna göre yapılacak.

10, 11 ve 12. sınıflarda öğrenim gören ve Kur'an-ı Kerim okumayı bilmeyen bir öğrenciye kendi sınıfında öncelikle 9. sınıf öğretim programında yer alan ?Kur-an-ı Kerim'i okumaya giriş' ünitesi uygulanacak. Öğrenci Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendikten sonra kendi sınıfına ait öğretim programına devam edecek.

Liselerde 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yine seçmeli ders olarak okutulacak Hz. Muhammed'in Hayatı dersinde ise öğrencilerin Hz. Muhammed (sav)'in hayatını ana hatları ile tanımaları, İslam dinini doğru anlaşılmasında O'na olan ihtiyacı fark etmeleri gibi kazanımlar amaçlanacak. Belirlenen üniteler ele alınırken, konular günlük hayat ile ilişkilendirilecek. Öğrencilerin Hz. Muhammed (sav)'in hayatını bütüncül bir yaklaşım ile öğrenmeleri sağlanacak. Ders kapsamında belirlenen üniteler arasında, ?Toplumsal Barış', ?Birlikte Yaşama Kültürü', ?Kadın ve Erkeğe Bakış', ?Sevgi ve Merhamet', ?Toplumsal Paylaşım ve ?Evlilik' gibi birçok başlık yer alacak.

Kur-an'ı Kerim ve Hz. Muhammed'in Hayatı dersleri, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda seçmeli olarak 72'şer saat olarak okutulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber