Yavru yılanlar ilgi odağı oldu

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, bir vatandaşın bulduğu 2 yavru yılan ilgi odağı oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lapseki'de yaşayan Adem Sevinç adlı vatandaş yolda yürürken iki yavru yılan gördü. Yavru yılanları pet şişeye koyan Sevinç,

ilçede yaşayan Hakan Can'a teslim etti. Hakan Can, yavru yılanların birinin Bozirik diğerinin de Engerek yılan türü olduğunu ve halk arasında da katırcı yılanı olarak isimlendirildiğini söyledi. Can, yılanların kendisine teslim edildiğinde küçük olan katırcı yılanının kendisinden daha büyük olan bozirik cinsi yılanı yemeğe çalıştığını söyledi.

Can, yavru yılanları doğada emniyetli bir yere salacaklarını aktardı. Yılanların öldürülmemesi gerektiğini söyleyen Can, "Ekosisteme zarar verilirse tarla farelerinden şikayet eden üreticilerimizin canının yanmaya devam eder. Yılanlar sürekli yavruluyor. Ben buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Kesinlikle kendilerine zarar vermedikleri müddetçe zevk için yılanları öldürmesinler. Zaten bu yılanlar, üzerine basılmadığı sürece insana zarar vermez. Tarla fareleriyle mücadelenin tek yolu yılanların onları yemesinden geçiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber