TOBB'dan Kocaeli'ne imam hatip lisesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kocaeli'ne 24 derslikli imam hatip lisesi inşa edecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Protokol imza töreninde konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ?Kocaelililer beklentilerini bize bildirdiler. Biz de üzerimize düşeni yaptık. Gençlerimizin iyi bir okulda, modern dersliklerde eğitim almaları için kolları sıvadık." diye konuştu.

TOBB ile Kocaeli Valiliği arasında, Kocaeli İmam Hatip Lisesi protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfusa dikkat çekerek, ?Hedefimiz 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak. Bu hedefimiz doğrultusunda eğitim sisteminde ve müfredatta değişiklikler yapıyoruz. Standartlarımızı yükseltiyoruz. Bir yandan devletimiz, bir yandan da bizler yeni okullar derslikler yapıyoruz.? dedi.

Kocaeli'nin Türkiye'nin en yoğun göç alan, en gelişmiş illerinden biri olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, ?Genç nüfus sürekli artış halinde. Kocaeli, Türkiye sanayisinin kalbi. Ayrıca tam 34 irili ufaklı limanıyla ülkemizin lojistik merkezi durumunda. Bir de demiryollarıyla Kocaeli limanlarını bağladık mı kent tam anlamıyla Anadolu'nun dünyaya açılan kapısı olacak. Türkiye'de kişi başı ödenen vergi yaklaşık 4 bin TL civarında. Kocaeli'nde bu rakam kişi başı tam 21 bin 400 TL, yani Kocaelililer her yıl 15 bin doları çıkarıp devlete veriyor. Kocaeli, toplamda 34 milyar vergiyi tek başına ödüyor.? şeklinde konuştu.

?Türkiye'nin lokomotifi olan Kocaeli'nin haliyle ihtiyacı nitelikli insan kaynağı.? diyen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: ?Bu da ancak ve ancak kaliteli bir eğitimle sağlanır. Kocaelili sanayici ve işadamlarımız bunun farkına varmış. Sadece işadamlarının ve hayırseverlerin desteğiyle Kocaeli'nde her yıl 10-15 okul yapılıyormuş. Açıkçası bu beni çok gururlandırıyor. Kocaeli iş dünyasının inisiyatifi ele alıp, eğitim gibi kutsal bir alanda verdiği bu büyük destek alkışlanmalı. Bu bize gösteriyor ki, eğitim denince özel sektör için akan sular duruyor. Önümüzdeki günlerde Kocaeli Sanayi Odası'nın öncülüğünde işadamlarımızın katkılarıyla bir ilköğretim okulu daha açılacak.?

Bu seferberliğe TOBB olarak kayıtsız kalmadıklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, ?Lisemizde okuyan gençler donanımlı ve başarılı bireyler haline gelecek. Hedef büyütecekler, çıtayı yükseltecekler. Biz nesil olarak bir koyduk, onlar bin koyacak inşallah. Böylece Kocaeli kazanacak, Türkiye kazanacak. Ayrıca biliyorsunuz bu yıl, TOBB'nin 60. yıldönümünü kutluyoruz. Okulumuz da aslında 60. yılımız anısına yapılmış olacak.? ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber