'İlkadım elime doğmuş bebek gibiydi, geride bırakacağım için hüzünlüyüm'

Hükümetin yerel yönetim kalitesini ve hizmetlerini güçlendirmek amacıyla 4 yıl önce sayısını artırdığı ilçelerden biri olan Samsun'un İlkadım ilçesi, ilk kaymakamını uğurluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 Haziran 2008 yılında Alaçam ilçesinden İlkadım Kaymakamlığı'na atanan Zafer Orhan, son kararname ile İstanbul'un Gürgören ilçesine atandı. Hafta sonu Samsun'dan ayrılacak olan Orhan, veda ziyaretlerini sürdürüyor.

Zaman Gazetesi'ni ziyaret eden Kaymakam Zafer Orhan, Bölge Yayın Temsilcisi Mükremin Albayrak'la görüşerek, yaptığı çalışmalara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

İlkadım ilçesinde görev yapmanın gururu ile ayrılmanın hüznünü aynı anda yaşadığını ifade eden Kaymakam Zafer Orhan, ?Samsun'dan mutlu ve huzurlu ayrılıyorum. Alaçam'dan İlkadım'a tayinim çıkması, beni çok gururlandırmıştı. Beni hüzünlendiren, sanki İlkadım elimize doğmuş bir çocuk gibiydi. Bunun için ayrılmaktan hüzünlüyüm. Bunu da saklamıyorum. İlkadım benim için çok özel bir ilçe. Sorumluluğu yerine getirmenin vicdani rahatlığı içindeyim. İnşallah İlkadım kamuoyu da böyle düşünüyordur." dedi.

İlkadım'da güzel hizmetler vermeye çalıştığını anlatan Orhan, ?İyi bir çalışma ekibimiz vardı. Bu takım ruhunun verdiği güçle yeni bir ilçe oluştururken bir takım hizmetlerde aksamalar olabilirdi. Ama olmadı. Arşivimiz yoktu, birikimli personel yapınız yoktu. Bu süreci hizmette aksama yaşanmadan başarılı bir şekilde geçirdik. Güzel hizmetler verilmeye çalışıldı. Kamu, sivil toplum örgütleriyle bütün olmuş, hizmet kalitesi yüksek, kurumsal yapıya kavuşmuş bir ilçe bırakıyorum.? diye konuştu.

Görev yaptığı süre içinde gerçekleştirdiği bütün hizmetlerden haz duyduğuna da değinen Orhan, ?Çünkü sıfırdan başladık. Başta İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kurumlarımızın destekleriyle örgü örer gibi bir ilçeyi örerek oluşturmuş olduk. Bu tür merkez ilçelerde yetkiler ve sorumluluk çok daha fazla oluyor. Eğitim ve sosyal hizmetlerde büyük çaba sarf ettik. 14 köyü ile beraber 350 bin nüfuslu bir ilçe oluşturduk. Hizmetteki kalite hızlı bir şekilde devam edecektir. 100 yeni derslik oluşturuldu. Sosyal destek kapsamında ihtiyaç sahiplerine elimizden geldiği her türlü yardımı yaptık. Güzel hizmetler verilmeye çalışıldı. Bunlar da kalınmayacak, daha güzelleri yapılacaktır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber