Etimusgut festival alanı cuma günü açılıyor

ANKARA - 05.09.2012 14:31 Etimesgut Belediyesi'nce inşa edilen festival alanı açılışa hazır hale getirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7 Eylül Cuma günü festival alanının açılışını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Belediye Başkanı Enver Demirel birlikte yapacak. Açılışın ardından 9. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali başlayacak.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, festival alanını kısa sürede tamamlayarak Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'ne yetiştirdiklerini bildirdi. Festival alanının aynı zamanda fuar, konser, miting, şölen, kermes alanı olduğunu aktaran Başkan Demirel, ?İnşallah 7 Eylül tarihinde hem festival alanımızın hem de festivalimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimizi festivalimize ve açılış sonrası düzenlenecek Mustafa Sandal konserine davet ediyorum.? dedi.

Festival alanında tarihi ve günümüz mimarisini buluşturduklarını dile getiren Demirel, şöyle devam etti: ?18 bin metrekarelik alan kemerli, işlemeli kapıları ve sütunlarıyla Selçuklu mimarisinden izler taşıyor. Alan, 70 bin kişilik kapasitesiyle başkentin önemli kent meydanları arasında yer alıyor. Atatürk büstü ve ay yıldızlı Türk bayrağımızın yanı sıra 16 büyük Türk devletinin bayrakları ve kurucularının büstleri bulunuyor. Alanımıza konserler ve diğer etkinlikler için geniş bir sahne, ışık ve ses sistemleri kazandırdık. Yalnız ilçemizin değil başkentimizin birçok sosyal ve kültürel programına ev sahipliği yapacak bu hizmetimiz, Ankaramız için hayırlı olsun.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber