Bacak damarlarındaki darlıklar stent uygulanarak açılıyor

Çorlu Özel Reyap Hastanesi Kardiyoloji Bölümünde Doç. Dr. Kenan Sönmez tarafından yapılan bacak damarına stent uygulaması başarıyla gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Minimal eforla bacak ağrısı olan 71 yaşındaki Süleyman Bayrak adlı hastaya yapılan bacak anjiyografisinde her iki bacağı besleyen damarlarda kasık bölgesinde önemli derecede daralma olduğu saptanmasının ardından bu damarların ameliyat yerine stent takılarak açılması kararlaştırılınca Çorlu Özel Reyap Hastanesi Kardiyoloji ekibi tarafından operasyon gerçekleştirildi.

Hastanenin Kardiyoloji Bölümünde Doç. Dr. Kenan Sönmez tarafından hastanın her iki bacağına toplam 3 adet stent yerleştirildi. Böylece ameliyata gerek kalmadan hastanın bacak damarlarındaki darlıklar açılmış oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Kenan Sönmez ?Kalp damar darlığı bulunan hastaların bir kısmında bacak damar darlığı da bulunuyor. Bu hastamızın kalp damarındaki darlığı stent takarak açtık. Yürürken bacak ağrıları olan hastamıza bacak anjiyografisi de yaptık ve her iki bacak damarında da kasık bölgesinde ileri derecede darlık saptadık. Ameliyat riskli ve hasta için daha sıkıntılı olacağından damarlara stent uygulanmasına karar verdik. İşlem sırasında ve sonrasında herhangi bir kompliklasyon olmadı. Böylece hastamız ameliyat bibi ağır bir işleme gerek olmadan sağlığına kavuşmuş oldu? dedi.

Bu işlemden sonra hastanın, kendisini çok daha iyi hissettiği ve günlük hayatını yürüme güçlükleri çekmeden sürdürebildiği de kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber