Engellileri hayata taşıyor

Çanakkale Belediyesi, engelli vatandaşlara özel ulaşım aracı tahsis etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Belediyesi, engelli vatandaşlara özel ulaşım aracı tahsis etti. Özel asansörlü araç, bayan sürücüsüyle birlikte engellilere hizmet veriyor.

"Sokağa çıkamayan engelli kalmayacak" sloganıyla yola çıkan Çanakkale Belediyesi, engelleri hayata bağlıyor. Belediye, sokağa çıkmakta ve şehir içi ulaşımdan yararlanmakta güçlük çeken engelli vatandaşların sağlık hizmetlerine, sosyal ve kültürel etkinliklere katılmaları için özel bir araç devreye soktu. İl merkezinde yaşayan, tekerlekli sandalye veya akülü araç, puset, walker veya çift protez kullanmak zorunda olan, engelleri yüzünden kent içi ulaşım sağlayan araçları rahatlıkla kullanamayacak durumda bulunan engelliler ile refakatçileri, ulaşım hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Engelli aracı, kadın sürücüsü Nezahat Kuşçu kontrolünde, salı ve perşembe günleri sağlık hizmetlerine ulaşım, çarşamba, cuma ve cumartesi günleri sosyal amaçlı hizmet veriyor. Aracı kullanmak isteyenlerin en az 1 gün önceden Çanakkale Belediyesi Sağlık İşleri Birimi'nden randevu alması gerekiyor.

Engelli aracının şoförü Nezahat Kuşçu, "Verdiğimiz bu hizmetten engellilerimiz çok memnun. İster işyeri olsun, ister sağlık hizmeti veya ister sosyal faaliyetler olsun engellileri arzu ettikleri her yere götürüyoruz. Amacımız engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak, dışarıya çıkmalarını sağlamak. Normal bir insan gibi onların da sağlıklı, huzurlu, mutlu olarak hayatlarını sürdürmelerini istiyoruz. Ben Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdim. Kendim de daha önce çok sosyal aktivitelerde bulunduğum için engellilerimizle de çok güzel diyalog kuruyoruz. Onlar da çok memnun, ben de kendilerini çok seviyorum. Onlara hizmet etmek bana büyük bir haz veriyor. Belediyemize de çok teşekkür ediyoruz böyle bir hizmet sunduğu için" dedi.

Engelli olan eşini belediyeye ait araçla iş yerine bırakan Ertan Akın, bu hizmetin hayatlarını çok kolaylaştırdığını belirterek, "En azından ulaşım konusunda rahatladık. Bazı yerlere gitmekte sıkıntı çektiğimiz doğru. Bu hizmet işimizi çok kolaylaştırdı. Belediyeye çok teşekkür ederiz" dedi.

Çanakkale Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yazı işleri memuru olarak çalışan engelli Meltem Akın ise, "Normalde dışarı çıkmak, bir yere gitmek çok zordu. Ama bu sayede istediğimiz zaman istediğimiz yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Bütün engellilerin bu hizmetten yararlanması çok güzel bir şey. İş yerime gelirken kullanıyorum. Onun dışında hastaneye giderken de kullanıyorum" diye konuştu.

Bedensel engellilerin bir gün önceden randevu alarak bu hizmetten faydalanabildiklerini söyleyen Çanakkale Belediye Doktoru İzzet Akın Tütüncüler, "Bu hizmet, ulaşımını tekerlekli sandalyeyle sağlayan kişiler için yaptığımız bir hizmet. Araç ona uygun bir şekilde dizayn edildi. İçinde tekerlekli sandalyeyi kaldıran bir asansör var. Sebebi ne olursa olsun, tekerlekli sandalyeyi kullanan vatandaşları günlük hayatta yapması gereken işleri, kendileri ve yakınları için kolaylaştırmak için verilen bir hizmet" dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, engellilerin hayatını kolaylaştırmaya çalıştıklarını belirterek, "Bizim, 'Evinden çıkamayan engelli kalmasın' sloganımız vardı. Buna paralel olarak engellilere bir başka hizmeti veriyoruz. Engellileri istedikleri yere taşıyoruz. Haftada 6 gün hizmet veriyoruz. Engellilerin ulaşım sıkıntısı var. Otobüslerimiz var, ama onlar yeterli olmuyor" diye konuştu. - Çanakkale

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber